23. Ulusal Turizm Kongresi, “Turizm Eğitimi” Ana Teması İle Başladı

13.10.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi bünyesinde 13-15 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek 23. Ulusal Turizm Kongresi Colossea Thermal & Spa Hotel’de başladı.

İlk olarak, 16-18 Kasım 1990 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Ulusal Turizm Kongresi, daha sonra sırasıyla Adnan Menderes Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde yapılan kongrenin ana teması “Turizm Eğitimi” olarak belirlendi. Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan’ın yaptığı 23. Ulusal Turizm Kongresi’ne Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 200 araştırmacının katılım göstereceği bildirildi.

Denizli il protokolünün ve davetli konukların katılımlarıyla başlayan kongrede Denizli Valisi Ömer Faruk Çoşkun, yaptığı konuşmada: “Sanayi tarım ve turizm kenti olan Denizli’mizde düzenlenen bu kongre, ilimizin turizm geleceği açısından önemli bir adımdır. Sektörel iş birliklerini katkı sağlayacağı da açıktır. Katkı sunanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün ise: “Denizli turizm çalışan akademisyenlerin çalışma alanı olarak tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Akademisyenlerimiz yaptıkları çalışmalarda bizden destek bekliyor. Bu anlamda sunulacak tebliğler çok kıymetlidir.” ifadesinde bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Osman Zolan: “Denizli’miz değerli şifalı suları, 19 Antik Kenti ve doğal güzellikleri ile turizmde öndedir. PAÜTERM’in açılması misafirlerimizin şehrimizde daha fazla kalmasını sağlayarak önemli bir katkı sunacaktır. Kongre hayırlı olsun.” dedi.

Rektör Kutluhan, PAÜ-DBB iş birliğiyle 11-13 Ocak 2024’te yapılacak uluslararası kongreye davette bulundu

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “PAÜ olarak Cumhuriyeti’mizin 100. yılına özel birçok etkinlik yapmaktayız. Bu etkinliklerin en önemlilerinden birini bugün 23. Ulusal Turizm Kongresi’ni dünyanın en güzel beldesinde Pamukkale’de yapmaktan çok gurur duyuyoruz. Denizli öyle bir yer ki; jeoparkları, antik kentleri, gastronomisi ile somut olmayan kültürel mirasıyla ve doğal güzellikleriyle ayrıca termal sağlık turizmi ile turizmin tüm alanlarına hitap edebilmektedir. Bilimsel çalışmalarla ispatlandığı gibi Karahayıt’ın termal sularının antik çağlardan beri şifa dağıttığı bilinmektedir. Üniversite olarak bu termal kaynağın bilimsel metotlarla, termal sağlık turizmine hizmet etmesi için çok büyük bir tesis olan PAÜTERM’i kurmuş bulunuyoruz. 11-13 Ocak 2024 tarihinde Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu termal sağlık tesisimizin uluslararası tanıtımı için bir forum düzenledik. Şimdiden hepinizi bu forma da davet ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Kongrenin açılış programı Denizli Milletvekilleri; Cahit Özkan, Şahin Tin, Şeref Arpacı, Gülizar Biçer Karaca ve Şeref Arpacı’nın katkı sağlayan paydaşlara teşekkür belgesi ve plaketi takdiminde bulunması ile sona erdi.

Kongre programı ve detaylı bilgiye https://www.pau.edu.tr/utk23 linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler