Yeşilçam Filmleri Öğrenci Çalışmalarıyla Planlarda Yeniden Hayat Buluyor

01.12.2022

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı 2’inci sınıf öğrencilerinin ders kapsamında yaptıkları çalışmalar, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde sergileniyor.

Öğr. Gör. Gamze Sayın yürütücülüğünde Geleneksel Konut Mimarisi dersi kapsamında Yeşilçam filmlerini inceleyen öğrenciler, filmlerde bulunan konut yapılarının plan tipolojilerini kroki olarak çıkardılar. Öğrencilerin bir film içerisinde kısıtlı açılarla gördükleri mekânları bütünüyle algılamalarını sağlayarak plana aktardıkları çalışma aynı zamanda her kesimden insanın hayatının bir bölümünde yer tutan Türk filmlerini yeniden deneyimlemelerini sağladı.

Büyük ilgi gören sergi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında 2 Aralık 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.