Yaşlılığa Bağlı Hastalıklarda Doğrular ve Yanlışlar

22.12.2023

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, çevrim içi Teams platformu üzerinden gerçekleştirilen seminerde, uzman konuşmacılar tarafından yaşlılıkla ilgili konular ele alındı.

Seminer yaşlılık ve yaşlanma konularında kapsamlı bir bakış sunarak katılımcıları bilgilendirdi. Etkinlikte öğrencilerinin yanı sıra geniş bir çevrim içi katılım sağladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Öğr. Gör. Bengisu Belirdi Özkurt, yaşlılık ve yaşlanma kavramlarını derinlemesine ele alarak, bu süreçlerin tanımını, sınıflamasını ve istatistiksel verilerini paylaştı. Katılımcılar, yaşlanmanın bilimsel boyutunu anlama şansı buldu. Daha sonra Öğr. Gör. Büşra Değirmenciler, “Yaşlılığa Bağlı Sık Görülen Hastalıklar” konusunda geniş bir perspektif sunarak, yaşlı bireylerin sağlık durumlarına odaklandı. Katılımcılar, yaşlılıkla birlikte karşılaşılan yaygın sağlık sorunları hakkında kapsamlı bilgiler edindi. Hastalıkların tanımları, belirtileri ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirilen katılımcılar, sağlık alanındaki güncel gelişmelere dair farkındalıklarını artırdı.

Son olarak, Öğr. Gör. Şeref Duhan Altuğ “Sağlıklı Yaşlanma ve Fiziksel Aktivite” konusunda katılımcılara fiziksel aktivitenin yaşlılık sürecindeki önemi, sağlıklı yaşlanmanın temel unsurları ve pratik öneriler konularında bilgilendirme yaptı. Katılımcılar, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için fiziksel aktivitenin rolü hakkında bilinçlendirildi.

Etkinlik, konuşmacı sunumlarının ardından katılımcıların görüş ve katkılarıyla sonlandırıldı. Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür ederek, benzer etkinliklerle bilgi paylaşımını sürdürmeyi amaçladığını belirtti.