‘XII. Frankofoni Kongresi’

08.05.2017

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün düzenlediği XII. Frankofoni Kongresi çeşitli üniversitelerden gelen 66 akademisyeni bir araya getirdi.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4-6 Mayıs tarihleri arasında  gerçekleşen kongrenin bu yıl on ikincisi yapıldı. Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, “İnsanlar arasındaki ilişkinin köprüsü iletişimdir” diyerek, günümüzde dil öğretiminin önemine ve dil öğrenmenin ise artık bir lüks değil ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Kılınçarslan, “Fransız Dili ve Edebiyatı, Fransızca Öğretimi, Karşılaştırmalı Edebiyat, Metinlerarasılık, Kültürlerarasılık, Dilbilim, Göstergebilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe-Fransızca Çeviri alanlarındaki çalışmaların sunulacağı bu kongre sonuçlarının üniversitemize ve tüm bilim insanlarına önemli katkılar sağlayacağını ümit ediyorum” diyerek tamamladı.

Üç gün süren kongrede çeşitli akademik alanlarda Türkçe ve Fransızca dil ve edebiyat, müzik, mitoloji, şiir gibi görsel ve işitsel sanat dalları, yapılan oturumların ana konularını oluşturdu. Kongrenin ilk günü, Pamukkale Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurten Sarıca’nın Rötuş Edebiyat ve Sanat Topluluğu ile birlikte hazırladığı şiir dinletisi, tüm kongre davetlileri ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Kongrenin ikinci günü yapılan oturumların sonunda, PAÜ Fransız Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şevket Kadıoğlu’nun hazırladığı ‘Gülünç Kibarlar’ adlı tiyatro oyunu kongreye katılım gösteren tüm akademisyenler ve öğrencilere sunuldu. Tiyatronun ardından tüm katılımcılar ve davetliler Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda verilen kokteyl sonrasında A Salonu’nda yapılan kapanışın ardından verilen gala yemeği ile son buldu.

Üçüncü gün, Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenlerinin Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen konuk akademisyenler için düzenlediği Buldan gezisi ile kongre son buldu.  

İlgili Haberler