Usta Oyuncu Kadir İnanır Taburcu Edildi

13.12.2021

Muğla’nın Ortaca ilçesinde rahatsızlanan ve PAÜ Hastaneleri’ne kaldırılan, burada 22 gün boyunca tedavisi süren Türk sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. Doktorları ve hastane yönetimi eşliğinde taburcu edilen usta oyuncuya PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da geçmiş olsun dileklerini sundu.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde rahatsızlanan ve ardından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri’ne kaldırılan, burada yapılan tetkiklerinin sonucunda beyin damarında pıhtı attığı tespit edilen Türk sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır, başarılı bir operasyon ve sonrasındaki tedavi sürecinin ardından 22 gün sonra taburcu edildi.

Tedavi sürecini yakından takip eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, usta oyuncu İnanır taburcu edilirken kendisini yalnız bırakmadı ve kendisine geçmiş olsun dileklerini sundu. Tedavisini sürdürüldüğü odasında Kadir İnanır’ı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan iyileşmeye olan azmi ile tedavi sürecine katkıda bulunmasından dolayı usta oyuncuya teşekkürlerini iletti. Kendisini her zaman PAÜ’de ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti ifade etti. Tedavi sürecinde yoğun özveri gösteren başta tedavi sürecini yakından takip eden ve ameliyatını gerçekleştiren hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına şükranlarını ileten Kadir İnanır, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti.

Rektör Kutluhan: “İyileşmeye olan azmi ile tedaviye katkı sunan usta oyuncu İnanır’a teşekkür ediyorum.”

Kadir İnanır’ı Muğla’ya uğurlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, tedavisini süren PAÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, İnanır’ın ameliyatını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Erdal Coşkun ve hastane yönetimi ile birlikte kameraların karşısına geçti ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Kadir İnanır’ın 20 Kasım tarihinde PAÜ Hastanelerine getirildiğini ve beyin damar hastalığı ön tanısı ile hastaneye yatırıldığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 21 Kasım tarihinde Prof. Dr. Mehmet Erdal Coşkun tarafından başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini ifade etti. Kadir İnanır’ın sağlık durumunun yoğun bakım ve serviste yakından takip edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Kutluhan, tetkik ve tedavilerin ardından bugün usta oyuncuyu taburcu edebilecek duruma geldiklerini ve kendisini taburcu ettiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Değerli sanatçımız Kadir İnanır’a hastanemiz adına çok teşekkür ediyorum. Kendisinin tetkik ve tedavilere uyumu en yüksek şekildeydi. Dolayısıyla biz de çok zorlanmadık. Kendisi de bizlere çok teşekkür ederek ayrıldılar. Allah yolunu açık etsin. Tabii ki kendisinin takip süreci ilgili doktorlar tarafından devam edecek. Herkese sağlıklı, güzel günler diliyorum.”

İlgili Haberler