Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı (PAÜYÖS) başarıyla gerçekleştirildi

16.05.2017

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından bu yana uluslararası öğrenci kabul eden Pamukkale Üniversitesi’nde, uluslararası öğrenci sayısı her geçen yıl artmakta ve akademik takvime uygun olarak kısa adı PAÜYÖS olan Yurtdışı Öğrenci Seçme Sınavı yapılmaktadır.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle PAÜ’ye kayıtlı uluslararası öğrenci sayısı 685’e ulaştı. Bu öğrencilerin tamamı tam zamanlı kayıtlı öğrencilerden oluşmaktadır. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında PAÜ’de okumak isteyen uluslararası öğrenciler için, PAÜYÖS Sınavı 10 Mayıs’ta 40 farklı ülkeden 500’e yakın öğrencinin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Sınava giren ve başarılı olan aday öğrenciler, tercihlerini sınav sonuçlarının duyurulmasının ardından 15 Mayıs – 26 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler.

PAÜYÖS, tüm dünya ülkelerinden başvuruda bulunan adaylar arasından başarılı olanları seçmeyi, Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim görmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.