Ulusal ve Yerel Açıdan Atatürk ve 100. Yılında Cumhuriyet” konulu panel Çivril’de gerçekleştirildi

03.11.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Ziraat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında “Ulusal ve Yerel Açıdan Atatürk ve 100. Yılında Cumhuriyet” konulu panel yapıldı.

Ziraat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Çivril Atasay Kamer MYO tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında “Ulusal ve Yerel Açıdan Atatürk ve 100. Yılında Cumhuriyet” konulu panel, Çivril Atasay Kamer MYO Konferans Salonu’nda öğrenciler, öğretim elemanları ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Panel, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ile başladı. Programın devamında, Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Tüzün moderatörlüğünde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Millî Mücadele döneminde bağımsızlığın öncüsü Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetin ilanı sürecinde yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi.

PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nezahat Belen “Cumhuriyet’in Anlamı, Önemi ve Gelecekteki Beklentilerimiz” başlıklı bir konuşma yaptı.

Araştırmacı- Yazar- Coğrafya Öğretmeni Münir Sayhan ise “Çivril’de Millî Mücadele” başlıklı konuşması ile panele katkı sundu.

İlgili Haberler