Türkiye’nin en büyük eğitim kongresi toplanıyor

09.05.2017

Ülkemizin en geniş katılımlı ve bilimsel içeriği yüksek eğitim kongresi Pamukkale Üniversitesi’nde toplanıyor. Dünyaca ünlü Stanford Hapishane Deneyini gerçekleştiren Amerikalı psikolog Philip Zimbardo kongreye davetli konuşmacı olarak katılacak.

Pamukkale Üniversitesi ve Eurasian Journal of Educational Research (EJER) dergisinin birlikte düzenlediği, IV. International Eurasian Educational Research Congress / EJERCongress 2017, 11-14 Mayıs tarihleri arasında Denizli’de toplanıyor. Kongrenin açılışı, 11 Mayıs Perşembe günü Saat 09.00’da PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Ana teması “Değişen zamanlar Değişen ihtiyaçlar: E-Eğitim, Eşitlik, Göç ve Farklılık” olan EJERCongress 2017’de 1000 bildiri sunulacak; kongreye eğitim alanındaki akademisyenler, öğretmenler ve eğitim yöneticilerinden 2500 kişi katılacak. Ayrıca alanında uzman, yurtiçinden ve yurtdışından eğitimciler de çalıştaylar yapacak.

EJERCongress 2017’nin davetli konuşmacısı ise, dünyaca ünlü Stanford Hapishane deneyini yapan ve “Bir insan canavardan kahramana nasıl dönüşür” ya da “iyi bir insan nasıl canavar olabilir” sorularına yanıt arayan Amerikalı psikolog Prof. Philip Zimbardo. Stanford Hapishane Deneyi'nin ortaya koyduğu bulgular insanlık suçlarının bazı dinamiklerini açıklamaya yardımcı oldu. Aynı şekilde bu deney, Ruanda'daki katliamlardan Irak savaşında ABD askerlerinin özellikle Ebu Gureyb Hapishanesi'ndeki insanlık dışı zulümlerine kadar tarihimizde kayıtlı ve ne yazık ki önlenemez bir şekilde devamı gelen insanlık suçlarını sosyal psikolojik yönden, yetkenin ve güç algısının insan tutum ve davranışlarına zararları açısından ele alınabilir bir analiz seviyesine taşıdı. Prof. Zimbardo, 12-13 Mayıs tarihlerinde iki ayrı konuşma yapacak.

EJERCongress 2017’nin diğer davetli konuşmacıları da günümüzdeki eğitimin temel sorunlarına ilişkin sunumlar yapacaklar. Bu sorunların başında göç ve mülteci çocukların eğitimi geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli Çocukların eğitiminden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, durumu ve Bakanlık tarafından yürütülen faaliyetleri anlatacak. Göç araştırmalarıyla tanınan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ulaş Sunata, Suriyeli Çocukların Eğitime Entegrasyonu üzerine yaptığı araştırma sonuçlarını paylaşacak. Kongrenin diğer alt teması olan e-eğitimle ilgili Penn State Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şenel Poyrazlı, “E-eğitim Yoluyla Psikolojik Danışma: Amerika Örneği​” başlıklı bir konuşma yapacak. YÖK Kalite Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken ise, yüksek öğretimde kaliteyi ele alacak.

EJERCongress 2017’yi diğer kongrelerden ayıran önemli bir özellik de çalıştay ve panelleri. Kongrede, 7 çalıştay, 5 panel, 6 Stoa tartışması yapılacak. Hacettepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanları, “Dijital çağda eğitim, öğretmenler ve Türkiye’nin hazırbulunuşluğu” başlığında panelde bir araya gelecekler.

Denizli’de Ticaret Odası, Sanayi Odası, DENİB, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü gibi yerel kurumlar ile özel sektörün de destek verdiği kongrede, üniversite ve yerel kurumların işbirliğinin de en güzel örneklerinden biri verilecek.

İlgili Haberler