Turkcell Ar-Ge Merkezi’nden ziyaret

29.09.2017

PAÜ ATAY takımının nerdeyse tamamı yerli parçalardan oluşan, 2016 ve 2017 yıllarında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışmaları’nda birincilik ödüllerini kazanan ALATAY 2016 ve ALATAY 2017 elektromobil araçlarını görmek ve ekibi yakından tanımak üzere ziyarette bulunan 4 kişilik heyet, gelecekte yapılabilecek işbirlikleri ve projeler için beyin fırtınası yaptı.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Seminer Salonu’nda düzenlenen toplantıda yapılan tanışma faslının ardından, toplantıda bulunan PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Alatay Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu tarafından Alatay 2016 ve 2017 yıllarında Atay Takımı tarafından tasarlanan ve ard arda birincilik getiren ‘PAÜ Alatay Elektromobil Araç Projesi’ni heyete tanıtan sunumunu gerçekleştirildi. 

Yapılan sunumun ardından, Turkcell AR-GE Faaliyetleri heyet tarafından tanıtıldı. Turkcell AR-GE Merkezi Müdürü Selda Koçak, Turkcell Teknoloji Projeleri kapsamında üniversitelerle yapılabilecek işbirlikleri için çıkılan bu yolda adımlar atarken, Alatay Projesi’nin başarıları ve Atay Takımı’nı yakından tanımak adına Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selda Koçak, Alatay Elektromobil Araç Projesi’nin devamında yapılacak geliştirme ve yeniliklerde firma olarak ne tür katkıda bulunabileceği, yeni kurulan enerji firması ile projeye ne gibi faydalar sağlanabileceği konularında görüşlerini de aktarırken, yapılabilecek iş ortaklıkları için uygun şartlar sağlanması için firma olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

Ayrıca toplantıya katılan öğretim üyeleri kendi faaliyet ve araştırma alanları ile ilgili kısa bilgilendirme yaptılar. Bu bilgilendirmenin ardından ortak proje önerileri noktasında ne tür işbirliklerinin oluşturulabileceği üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Sonraki süreçte birlikte proje yürütme noktasında yapılabilecekler tartışıldı. 

Toplantının ilk kısmının sona ermesinin ardından verilen öğle yemeği sonrasındaki ikinci kısmında ise heyete, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından mühendislik fakültesi elektrikli araç laboratuvarı gezdirilerek, tasarlanan araçlar yakından gösterildi.

Programın üçüncü kısmında ise PAÜ Teknokent’e bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında tanıtım sunumu yapıldı. Mevcut firmaların çalışma ve faaliyet alanları hakkında bilgilendirmeler alındı. Olası ortak proje çalışmalarının PAÜ Teknoloji Transfer Ofisi koordine edilmesi noktasında fikir birliğine varıldı. Teknokent gezisinin ardından toplantı sona erdi.

İlgili Haberler