Türk Kızılay’ı Bekilli Meslek Yüksekokulunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

11.10.2019

Türk Kızılay’ı tarafından Bekilli Meslek Yüksekokulu konferans salonunda öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda öğrencilere Kızılay’ın tarihçesi, kuruluş amaçları, faaliyet alanları hakkında bilgiler içeren sunum yapıldı. Sunumda; yapılan bir bağışın üç kişinin hayatını nasıl kurtardığını, bağış ile alınan kanın işlemlere tabi tutularak üç kısma ayrıldığı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Türk Kızılay’ın kan vermek isteyenlerin ayağına kadar giderek ilçelerde ve illerde hem bilgi verip hem de bağış yapmak isteyenlerin bağış yapmalarını sağlama işlemlerinin gerçekleştirildiği anlatıldı. Öğrencilerden de kan bağışı konusunda duyarlı olmaları ve kan bağışı sayısının arttırılması konusunda gönüllü destekçi olmaları istendi. Sunumda ayrıca Türk Kızılay’ı tarafından yapılan diğer hizmetler hakkında da bilgi verildi. Sunum sonrasında Bekilli ilçesi Atatürk meydanında, akademisyen ve öğrencilerinin katılımı ile kan bağışları gerçekleştirildi.