Turizm Fakültesi’nde Turizm Sektörü ve Geleceği Konuşuldu

20.11.2023

Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında öğrencilerin turizm sektöründeki uzman yöneticilerle iletişim kurmaları ve otelcilik ile ilgili bilgi edinmeleri maksadıyla “Turizmde İletişim” dersi kapsamında TUI Hotels & Resorts grubundan Pegasos Royal Hotel Alanya Genel Müdürü Cemal Yıldız, TUI Hotels & Resorts Odalar Bölümü Koordinatörü Abdurrahman Aydın, TUI Hotels & Resorts Housekeeper Koordinatörü Emine Akar öğrencilerle “Turizm Sektörü ve Geleceği” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Turizm Fakültesi Laodikya Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Turizmde İletişim dersinin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Serap Alkaya iş yerinde mutluluk konusuna değindiği açılış konuşmasında Great Place To Work platformundan bahsederek onlar tarafından açıklanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2023 listesinde TUI Hotels & Resorts Türkiye'nin bin ve üzeri çalışan sayısı kategorisinde 9. sırada yer alarak ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni’ unvanını almaya hak kazanması ile ilgili kurumu tebrik etti.

Programın devamında Pegasos Royal Hotel Alanya Genel Müdürü Cemal Yıldız kendisini tanıtarak, ekip arkadaşlarından da kısaca kendilerini tanıtmalarını ve kariyer hikâyelerine kısaca yer vermelerini istedi. Yetkililer yabancı dilin sektör için önemine vurgu yaparken, soru sormanın, merak etmenin ve zorluklara karşı mücadeleci bir tutum sergilemenin önemine vurgu yaptılar. Kurumlarında müşterilerin şikâyetlerini dikkate aldıkları gibi çalışanların da kurumla ve yönetimle ilgili şikâyetlerini iletebilecekleri bir uygulamanın varlığından bahsettiler. Öğrencilerin merak ettikleri sorulara verilen yanıtlar ve eğlenceli öğretici videolarla devam eden söyleşi konuklara teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İlgili Haberler