TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Tanıtım Toplantısının İkincisi Gerçekleştirildi
TÜBİTAK tarafından açılan 2244 Sanayi Doktora Programı çağrısına ilişkin olarak Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ın Başkanlığında; Dekan, Dekan Yardımcıları, Enstitü Müdür, Müdür Yardımcıları, Denizli’de yer alan Ar-Ge/Tasarım merkezlerinin yetkililerinin ve Pamukkale Teknokent firmalarının katılımlarıyla, Pamukkale Teknokent Konferans Salonunda bilgilendirme etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, ülkemizin 2023 yılı öncelikli alan hedefleri kapsamında sanayimizde ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağını üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik “Sanayi Doktora Programı Çağrısının” özellikle Denizli’nin bir sanayi şehri olması nedeniyle çok önemli olduğuna değinerek, TÜBİTAK-2244 Sanayi Doktora Programı kapsamındaki öğrencilerin eğitimleri süresince ayda 4 bin 500 lira burs ve doktora sonrasında istihdam desteği alabileceğini, böylece program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesi teşvik edileceğini, hibe ve yatırım destekleriyle hedeflenen teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için kritik önem arz eden insan kaynağının, hem nicelik hem de nitelik olarak iyileştirilmesi sağlanacağını ifade ederek, özellikle üniversite-sanayi işbirliğine yönelik bu tür toplantıların ülkemizin yarınları için önemli olduğunu, üniversitemizin bu konuda gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğini belirtti.
Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları veya 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapılarının 5746 sayılı kanun kapsamındaki Ar-Ge/Tasarım Merkezleri ve 4691sayılı kanun kapsamındaki Teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile birlikte proje sunabilecekleri, işbirliği modeline bağlı olarak özel sektör kuruluşlarına 3 yıl boyunca %40 ila %60 oranında değişen istihdam desteği verileceği belirtildi. Katılımcılara programla ilgili detaylı sunum Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş, Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite Sanayi İşbirliği Temsilcisi Işıl Baysal tarafından gerçekleştirildi. Sunum sonunda soru-cevap bölümü yapılarak programla ilgili detaylar, Ar-Ge/Tasarım Merkezlerinin yetkilileri ve Teknokent firmaları ile 15 Ekim 2018 tarihinde sona erecek TÜBİTAK-2244 programı başvurusu için gerekli protokol ile ilgili detaylar görüşülerek toplantı bitirildi.