TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Eğitim Paneli Düzenlendi

09.11.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri” isimli 5. Eğitim ve Kariyer Semineri düzenlendi.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 5. Eğitim ve Kariyer Semineri’nde TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri hakkında panel düzenlendi. Doç. Dr. Umay Oğuzhanoğlu Akay moderatörlüğünde gerçekleşen panele İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri; Doç. Dr. Soner Sağlam, Doç. Dr. Cennet Şanlı ve Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit konuşmacı olarak katıldı. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri hakkında nasıl başvurulduğu, neler yapmaları gerektiği konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler vererek tavsiyelerde bulundu.

Panele ilk olarak Doç. Dr. Cennet Şanlı, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi’nin nasıl bir yapısı olduğu ve TÜBİTAK’a nasıl başvuru yapıldığını anlatarak başladı. Doç Dr. Şanlı projenin konusunun nasıl belirlendiğini, proje yönetimi, projede olası çıkabilecek risklerle başa çıkabilme, proje için destek nasıl alınır gibi projenin tüm süreçlerinden bahsetti. Ardından Doç. Dr. Soner Sağlam danışmanı olduğu öğrencisi Hasan Eryılmaz “Türkmen Sözlüğünde Deve İle İlgili Sözvarlığı” adlı projesinde izlediği yolu ve bu süreçteki deneyimlerinden bahsetti.

Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit ise TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesinin modelleme sürecinden, projenin amacının öneminden, iş planı ve takviminden bahsetti. Projeleri kabul almış Hatice Tasasız, Sultan Karabacak ve Işılsu Doğan projeleri hakkında bilgilendirme ve proje süreçlerinden bahsetti.

Eğitim panelinin sonunda katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. 

İlgili Haberler