“Tripolis’te Yürütülen Restorasyon Çalışmaları” anlatıldı

17.03.2017

Buldan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı’nın “Koruma ve Onarım Uygulamaları” dersi kapsamında, Tripolis Kazısı Başkanı Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman “Tripolis’te Yürütülen Restorasyon Çalışmaları” adlı sunum yaptı.

Doç. Dr. Bahadır Duman, Yenicekent’te yer alan Tripolis Antik Kenti’nde yapılan çalışmalarda Buldan’ın geçmişine ışık tutabilecek nitelikte dokuma boya atölyesi ve kuru meyve üretiminin yapıldığı depolar bulduklarını kaydetti.

Daha sonra Buldan Yüksek Öğrenim Derneği’nin katkılarıyla oluşturulan Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı. Açılış, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Belediye Meclis Üyesi Hikmet Şenözen ve Buldan Yüksek Öğrenim Derneği yöneticilerinden Salih Atlamaz tarafından gerçekleştirildi. Buldan Kaymakamı Murat Sarı ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay kütüphane için kitap yardımı yapacağı müjdesini verdi. 

İlgili Haberler