TİSK Mikrocerrahi Vakfı’ndan PAÜ Hastanesi’ne Bağış

05.10.2020

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, PAÜ Hastanesi’ne “Özellikli Cerrahi Setleri” “Mikromotor Seti”, “El Muayene ve Değerlendirme Setleri” bağışladı.

Mikrocerrahi başta olmak üzere tıp alanında Türkiye’de gerçekleştirebilecek bilimsel araştırmalarla, eğitim ve uygulama çalışmalarını gerçekleştirmeyi ve desteklemeyi odak faaliyet alanlarından biri olarak gören TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı (MCV) yaptığı bağışlarla Türk sağlık sistemine katkı vermeye devam ediyor.

Bu doğrultuda, TİSK Mikrocerrahi Vakfı, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne (PAÜ)  Rekonstrüktif Cerrahi Uygulamalarda kullanılan yüksek teknolojik özelliklere sahip “Mikromotor Seti”; El Cerrahisi Bilim Dalı ve PAÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş ve Uğraşı Tedavisi Anabilim Dalı’nda kullanılmak üzere “ El Muayene Seti” ve “El Değerlendirme Seti”  bağışladı. Tıbbi cihazlar 5 Ekim 2020 günü pandemi kuralları nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen bir törenle ilgili birim sorumlularına teslim edildi. Törene, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A.Fahir Demirkan, Prof. Dr. Necip Atar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Plastik Cerrahi AD. Başkanı Prof. Dr. B. İnci Gökalan Kara, Plastik Cerrahi AD. Dr. Öğr. Üyesi R. Hakan Özcan, FTR Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Kitiş ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, TİSK Mikrocerrahi Vakıf Müdürü Cengiz Yılmazyavuz katıldı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyon (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, teslim töreninde yaptığı konuşmada “TİSK Mikrocerrahi Vakfı olarak yaptığımız tıbbi cihaz ve alet bağışları ile mevcut sağlık sorunlarının hafifletilmesine katkı vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Pamukkale Üniversitesi’ne bağışlamış olduğumuz ‘mikromotor seti’ Rekonstrüktif Cerrahi ameliyatların muhtemel komplikasyonlarını azaltmakla birlikte, ameliyatın kalitesini, doğruluğunu ve güvenliğini artıran yüksek teknoloji ürünü bir cerrahi settir. ‘El Cerrahisi Muayene ve Değerlendirme Setleri’ ise 15 yıldan beri Denizli ili ve çevresine hizmet veren PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun çok özellikli hizmetlerine dinamizm katacaktır” dedi.

TİSK MCV’ye sağladığı katkılar nedeniyle teşekkürlerini sunan Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, şunları kaydetti: “Günümüzde, sağlık alanında yaşanan teknolojik gelişimler ve operasyonlarda kullanılmaya başlanan yeni cihazlarla birlikte birçok ameliyat artık daha zahmetsiz yapılmakta ve hastalar daha kısa sürede sağlıklarına kavuşmaktadır. Tıp alanında kullanılan teknolojik gelişimlerden biri olan Mikromotor setleri geçmişte tedavisi çok daha zor olan doku ve organ yaralanmalarının tedavilerini mümkün kılmakla birlikte tedavi sürelerini de kısaltmaktadır. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, deneyimli akademik kadrosu ve son teknolojik tıbbi cihazları ile bugün birçok zorlu operasyonların ve hastalıkların tedavilerinde başarılı sonuçlar elde etmekte, Denizli’nin yanı sıra çevre illerden de gelen hastaların şifa bulduğu bir sağlık kompleksi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bugün burada Üniversite Hastanemize devrini gerçekleştireceğimiz mikromotor seti ile rekonstrüktif plastik cerrahi alanında yapılacak operasyonlardaki başarı oranı ve hasta memnuniyet düzeyimizi arttıracağına eminim. PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun 15 yıldan beri Denizli ili ve çevresine hizmet veren çok özellikli hizmetlerine dinamizm katacak ‘El Cerrahisi Muayene ve Değerlendirme Setleri’ni Üniversite Hastanemize bağışlayan TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan ve Vakıf Müdürü Cengiz Yılmazyavuz, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Hakan Özcan ile Prof. Dr. Ali Kitiş başta olmak üzere tüm Vakıf Yönetimine ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Üniversite Hastanemize cihazlarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum”.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan’a plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Hakkında

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ile TİSK’e üye işveren sendikaları, iş dünyasının önde gelen şirketleri ve iş insanları tarafından 1985 yılında kurulmuştur. Vakıf, kazalarını önlemeye yönelik faaliyetlerde bulunmayı, kazazede ve ailelerine destek olmayı, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü işletmelerde yerleştirmeyi, mikrocerrahi başta olmak üzere tıp alanında Türkiye’de gerçekleştirebilecek bilimsel araştırmalarla, uygulama ve eğitim çalışmalarını yapmayı ve desteklemeyi ana amacı saymaktadır.

İlgili Haberler