Tıp Fakültesi ikinci kez akredite oldu

11.07.2017

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, ikinci 6 yıllık dönem için akreditasyon belgesini aldı.

Geçtiğimiz 6 yıl boyunca Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD)’ın akredite şartlarını sağladığını belgeleyen akreditasyon belgesi ile tıp eğitimi veren Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, önümüzdeki 6 yıl içinde akreditasyon belgesi almaya uygun görüldü.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şahika Pınar Akyer ve Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan’ın yanı sıra tıp fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de katıldı.

Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara, tıp eğitiminde akreditasyon belgesinin önemine ve akredite edilmiş tıp eğitiminin diğer tıp eğitimlerinden farkına değindi. Verilen eğitimin kalitesinden dolayı ikinci defa akreditasyon belgesini almaya hak kazandıklarını belirten Prof. Dr. Kara, aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ‘Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ)’ ile eğitim veren üç üniversiteden birisi olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Kara, PAÜ Tıp Fakültesi’nin Türkiye’deki tıp fakülteleri arasında akredite edilmiş tıp eğitimi veren ilk 25 üniversite arasında olduğuna dikkat çekerken bu başarıda emeği geçen Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve idari personeline teşekkürlerini sundu.

İlgili Haberler