Temiz Çevre İçin Sürdürülebilir Tarımın Önemi Çalıştayı
Pamukkale Üniversitesi’nde “Temiz Bir Çevre Üzerine Yetişkin Eğitimi İçin Çok Amaçlı Merkez ECO-Center” ERASMUS+ projesi kapsamında “Temiz Çevre için Sürdürülebilir Tarımın Önemi Çalıştayı” düzenlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını yapan PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, bu çalıştayın ERASMUS+ Programı kapsamınca desteklendiğini belirterek, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toprak, “ECO-CENTER projesi, eğitimde araştırma, temiz çevre alanında yeni eğitim kavramlarının tanıtımı ve yeni esnek bir eğitim programının geliştirilmesi yoluyla AB politikasının gerçekleşmesi için yeni bir stratejik ortaklık türü yaratmayı amaçlamaktadır. Bu programın temel hedef kitlesi öğretmenler/eğitmenler ve eğitimi kolaylaştıran diğer kişilerdir. Program, onlara, farklı bölgelerdeki ihtiyaçların analizi yoluyla yeni iş imkânlarının oluşması için uygun beceri ve yeterlikleri sunmaktadır. Proje aynı zamanda, çevre kalitesini arttırmak ve üretim süreçlerinin güvenliğini arttırmak için bilim/teknoloji merkezleri ve geleneksel temelde çalışmakta olan KOBİ’ler arasında yeni bağlantıların kurulmasını da hedeflemektedir” dedi.
Gün boyu süren çalıştayda Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlgi Karapınar “Endokrin Bozucu Kimyasallar ve AB Su Çerçeve Direktifi”, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy “Temiz Bir Çevre İçin Kamu Kuruluşlarında Yapılan Çalışmalar”, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Süleyman Karagül “Denizli ve Sürdürülebilir Tarım”, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Kara “Bioremediasyon”, Doç. Dr. Ali Ramazan Alan ise “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar” konularında sunumlar yaptılar.