Teknoloji Fakültesi’nde ‘Otomotiv Teknoloji Günleri’

11.04.2017

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde 6-7 Nisan tarihlerinde düzenlenen ‘Otomotiv Teknoloji Günleri’ ile Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle otomotiv sektöründen alanlarında uzman isimler bir araya geldi.

PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Karabulut organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, Otomotiv Mühendisliği öğrencileri için düzenlenen bu etkinliğin amacının sektördeki son gelişmeler hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve gelecekte sektörün mezunlarından beklentileri anlatmak olduğunu dile getirdi. Dekan Karabulut’un yaptığı açılış konuşmasının ardından, TOFAŞ Satış Sonrası Bölge Teknik Müdürlüğü Teknik Destek Uzmanı Gökçen Ersoy ve Yön Otomotiv Satış Sonrası Saha Yapılanması Koordinatörü Ozan Manisalı deneyimlerini öğrencilere aktarmak üzere söz aldı.

TOFAŞ Satış Sonrası Teknik Destek Uzmanı Gökçen Ersoy konuşmasında otomotiv sektörünün; üretim, kalite, ARGE, yedek parça, satış, satış sonrası gibi çeşitli dalları olan ve kapsamlı bir sektör olduğunu ifade ederken, öğrencilerin hangi alana yönelmek istediğini önceden hedeflemesi gerektiğine dikkat çekti. Ersoy, Türkiye’de otomotiv donanımlı mühendis yetişmediğini, bu alandan mezun olmanın öğrenciler için çok büyük bir avantaj sağlayacağını dile getirdi.

‘Otomotiv Teknoloji Günleri’nin ilk gününde ikinci konuşmacı olan, Yön Otomotiv Satış Sonrası Saha Yapılanması Koordinatörü Ozan Manisalı ise satış sonrası alanının işleyişi ve teknik detayları hakkında öğrencilere bilgiler vererek sektörel anlamda deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.

İlk günün sonunda konuklar öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. Programın ikinci gününde ise, Dekan Prof. Dr. Orhan Karabulut’un açılış konuşması sonrası program konuğu TSE Araç Kontrol Merkezi İşletmeleri Grup Başkanı Bekir Sıddık Köylü’yü takdim etti.

TSE Araç Kontrol Merkezi İşletmeleri Grup Başkanı Bekir Sıddık Köylü TSE Otomotiv Sektörü Faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, öğrencilere çalışmakta olduğu kurum ve çalışma alanlarını tanıtarak iş olanakları ve kariyer planlamaları üzerine bilgiler verdi, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Etkinliğin sonunda, ‘Otomotiv Teknoloji Günleri’ne katılan konuklara Dekan Prof. Dr. Orhan Karabulut tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. 

İlgili Haberler