Tavas MYO'da “Türk Mutfağı Haftası” Temalı Yemek Yarışması ve Yemek Sergisi Düzenlendi
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tavas Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı tarafından Aşçılık Programı öğrencileri arasında; başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç farklı kategoride “21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası” temalı yemek yarışması ve yemek sergisi düzenlendi.
PAÜ Tavas MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı uygulama mutfağında gerçekleştirilen yarışmada Aşçılık Programı öğrencileri, coğrafi işaretli ürünler kullanarak üç farklı kategoride Türk Mutfağına ait yemekler hazırlayarak Türk Mutfağına ait yöresel yemekleri sergiledi. Şef Hülya Dalban Çil tarafından Hatay Lezzetleri Atölyesi düzenlendi. Aşçılık Programı öğrencileri tarafından geleneksel Kızılcabölük kaşık helvası yapılarak misafirlere ikram edildi.
Yarışmaya Tavas MYO Müdürü Doç. Dr. Selim Parlaz ve Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Sinem Türk Aslan, Aşçılık Programı Başkanı Öğr. Gör. Figen Yüce ve Aşçılık Programı Öğr. Gör. Nusret Ercan Şenlikci’nin yanı sıra; Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara ve Prof. Dr. Yeşim Kara, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Melekoğlu, Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Gökçe, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal; Gıda Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Seher Arslan, Doç. Dr. Haluk Ergezer, Doç. Dr. Fatma Işık, Tavas MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ayten Demirel ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Öğr. Gör. Rüveyda Bağbozan, Denizli Müze Müdürü Nail Uyar jüri üyesi olarak katkı sağladı.
Başlangıç kategorisinde; Sinan Çivi mantarlı humus ile birinci, Hüseyin Alper Kaya muhammara ile ikinci, Melisa Bulay sakala çarpan çorbası ile üçüncü oldu.
Ana yemek kategorisinde; Ozan Deniz hünkarbeğendi ile birinci, Hamit Didik İzmir köftesi ile ikinci, Sevgi Dağ Hatay tepsi kebabı ile üçüncü oldu.
Tatlı kategorisinde ise; Duygu Kabay süt helvası ile birinci, Ahmet Karagöz deveci armut tatlısı ile ikinci, Melisa Bulay kadayıf dolması ile üçüncü oldu.
Dereceye giren öğrencilere madalyalar ile birlikte çeşitli ödüller takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür belgesi verildi.
PAÜ Tavas MYO Müdürü Doç. Dr. Selim Parlaz, başta etkinlikleri organize eden Öğr. Gör. Dr. Sinem Türk Aslan’a, Öğr. Gör. Figen Yüce’ye, Öğr. Gör. Ercan Şenlikci’ye, yarışmalarda jüri üyesi olarak yer alan PAÜ’nün kıymetli akademisyenlerine, yarışmaya katılan öğrencilere ve destek veren herkese teşekkürlerini ilettiğini bildirdi.