Tavas MYO’da İş Hayatında Beklentiler Üzerine Söyleşi ve Temel Mutfak Teknikleri Atölye Çalışması Düzenlendi
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tavas Meslek Yüksekokulu (Tavas MYO) tarafından, ‘İş Hayatında Beklentiler’ konulu bir söyleşi ve ‘Temel Mutfak Teknikleri Atölye Çalışması’ düzenlendi.
Açılış konuşmasını Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan Bertan’ın yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak, Denizli Dedeman Otel Genel Müdürü Seher Gökçe katıldı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği söyleşide bireyin hedef koyma, hedef doğrultusunda çalışma, kendini tanıma, etkili iletişim becerileri ve CV hazırlama konuları üzerinde duruldu.
Bireyin kendini gerçekleştirme sürecinde yeterliliklerini ve niteliklerini nasıl artıracağına vurgu yapan Seher Gökçe, ‘modern çağımızda başarılı olmak için artık tek dil bilmenin yetersiz kaldığını, ikinci bir dil öğrenmenin de çok önemli olduğunu’ ifade etti. ‘İş hayatında başarılı olmak için bireyin güçlü ve zayıf yönlerini bilmesi’ gerektiğini vurgulayan Gökçe, bu anlamda en önemli tekniklerden biri olan SWOT analizinin nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Zayıf yönlerin güçlendirilmesi konusunda gerekli eğitimlerin alınması yönünde de tavsiyelerde bulundu. Ayrıca iş hayatına atılmanın önemli bir yolu olan CV hazırlamada dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. İnteraktif bir ortamda gerçekleşen söyleşi, öğrencilerin farkındalıklarının artmasına katkı sağladı.
Söyleşi, soru cevap bölümü ve hediye takdimiyle sona erdi.
Söyleşinin sonunda, Denizli Dedeman Otel Mutfak Şefleri Mehmet Güler ve Eşref Veli Şenocak öğrencilerle birlikte temel mutfak teknikleri üzerine atölye çalışması gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında şefler, çikolatalı sufle yaparak öğrencilere ikram etti.