Tarih Bölümünden İlbadı Mezarlığı’na Teknik Gezi

13.05.2022

Tarih Bölümü, Denizli tarihi için bir hazine niteliğinde olan ve Türklerin bu bölgeye yerleşimine ilişkin önemli bilgiler barındıran İlbadı Mezarlığı ve burada bulunan tarihi mezar taşlarına inceleme gezisi düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tarih Bölümü, müfredatında yer alan Anadolu Beylikleri Tarihi dersinin daha iyi kavranması ve yerel tarih farkındalığının oluşturulması amacıyla Denizli İlbadı Mezarlığı’nda bulunan tarihi mezar taşına inceleme gezisi düzenledi. Geziye Tarih Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Edebiyat Öğretmeni İsmail Işık rehberliğinde Bağbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de katıldı.  Dr. Öğr Üyesi İbrahim Balık, Denizli’nin Türkler tarafından fethi, Selçuklu devri ve Beylikler devri hakkında bilgi verirken mezarlık içerisindeki zaviyeleri, türbeleri ve önemli mezarları öğrencilere tanıttı. Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt da mezar taşlarının kültürel mirasımızın önemli bir parçası olarak korunmaları gerektiğine değinerek, öğrencilerle mezar taşı okuma çalışmalarında bulundu.

Prof. Dr. Beyazıt, İlbadı Mezarlığı’nda bulunan tarihi mezar taşlarına ilişkin şunları kaydetti: “Denizli’nin Türkler tarafından fethi ve burada Türk yerleşiminin başlamasına dair en önemli tarihi mekânlardan birisi olan İlbadı Mezarlığı Denizli tarihi için bir hazine niteliği taşımaktadır. Denizli’de Selçuklu ve Beylikler devrine ait çok az eserin günümüze gelebilmesi mezarlığın önemini daha da artırmaktadır.”

 

 

İlgili Haberler