Sporun Engel Tanımadığını Gösterdiler

10.01.2022

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri Fakültesi (SBF) Spor Yöneticiliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü ve Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOHSAM) iş birliği ile Engellilerde Spor Dersi kapsamında öğrencilerin önderliğinde “Engelsiz Spor Festivali” düzenlendi.

Festivalin açılışına SBF Dekanı Prof. Dr. Yunus Arslan, SBF Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hüseyin Gökçe ve Dr. Öğr. Üyesi Berna Ramanlı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. SBF Dekanı Prof. Dr. Yunus Arslan’ın açılış konuşması ile başlayan festival kapsamında daha sonra “Duy ve Hisset” isimli panel Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu moderatörlüğünde, Goalball Millî Takımı sporcuları Şeydanur Kaplan, Berfin Altan ve Antrenör Hüseyin Atmaca’nın katılımı ile gerçekleştirildi. 

Panel sonrasında Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Goalball oyuncularının katılımı ile turnuva düzenlendi. Turnuvada dereceye giren öğrenciler ve sporculara PAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Öncü Yanmaz Arpacı, Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Bozoğlu, Kütüphane Daire Başkanı Atalay Kale, Rekreasyon Bölümünden Dr. Öğr Üyesi Arda Öztürk ve TOHSAM Müdürü Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu tarafından günün hatırasına madalyası takdim edildi.

Festivalin ikinci gününde “Sen De Kulak Ver” isimli proje kapsamında İşitme Engelliler Derneği ile Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümü öğrencilerinin katılımı ile futbol ve badminton turnuvaları düzenlendi. Projenin paydaşı olan Şehit Ömer Halisdemir Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Utku Alemdaroğlu, TOHSAM Müdürü Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Arda Öztürk, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Pamukkale Sağırlar Kulübü Başkanı Muhammet Ali Yılmaz turnuvalarda dereceye girenlere madalyalarını takdim ettiler. Ayrıca projeye katkılarından dolayı Antrenör İpek Köse ve Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu’na plaket ve çiçek takdiminde bulunuldu.

Festivalin üçüncü gününde “Spora Engelsiz Adım” isimli proje kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Arda Öztürk’ün moderatörlüğünde Tekvando Paralimpik Milli Sporcusu Avrupa Şampiyonu Mahmut Bozteke, Denizli Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Altuğ ve Özel İnsanlar Derneği Genel Başkanı Aysun Tonel’in katılımı ile panel düzenlendi Panel sonrasında Mahmut Bozteke tekvando branşında gösteri düzenledi. Spor Bilimleri Fakültesi Çadır Salonda Oturarak Voleybol müsabakalar gerçekleştirildi.

Festivalin son gününde ise PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Çadır Salonda “Spor ve Oyun Kromozom Saymaz” isimli proje kapsamında Down Sendromlular Derneği ile işbirliği içerisinde Down Sendromlu bireylerin katılımı ile Hemsball Turnuvası, Rekreatif etkinlikler ve çekilişler gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler