Sporda Sosyal Pazarlama Projesi “Her Yerde Spor için İlk Adım”

12.06.2018

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Spor Yöneticiliği A.D. Spor Yönetimi Programı öğrencileri ve öğretim üyeleri ile birlikte Sporda Sosyal Pazarlama Dersi kapsamında ‘‘Her Yerde Spor için İlk Adım’’ projesi gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı Spor Yönetimi Programı Sporda Sosyal Pazarlama Dersi Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Uğur Sönmezoğlu ve öğrencileri Yusuf Can Paşa, Meltem Karaaslan, Tanay Bozdemir, Deniz Dinçsoy, Özlem Işık İnan, Fatma Nur Dikmen, İzlen Çindemir tarafından planlanan ‘‘Her Yerde Spor için İlk Adım’’ projesi ile küçük yaş gruplarındaki öğrencilerin yaşam kalitelerini geliştirmeye ve spor bilincini aşılayarak Çocuk Pilatesi ve Yoga sporunun tanıtımı amaçlandı.

“Her Yerde Spor için İlk Adım” projesi kapsamında Denizli Ticaret Borsası İlköğretim Okulu öğretmeni Serpil Taşdemir ve 34 kişilik 4.sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen projede çocukların pilates egzersizlerini tanımaları sağlandı. Hayatlarında ilk kez bu alana yönelik deneyim yaşadıkları gözlemlenen öğrencilerin, bu proje ile birlikte pilates ve yoga sporlarına yönelik ilgilerinin artmasına katkıda bulunuldu.

Proje kapsamında ayrıca, 30 öğrenci ve öğretmenleri sinemaya götürülerek çocukların sinema kültürünü tanımaları sağlanmış oldu.

 

İlgili Haberler