Şampiyon Takıma Başarı Belgeleri Takdim Edildi

25.09.2019

17- 22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST 2019) Roket Yarışmaları Yüksek İrtifa dalında Türkiye birinciliği elde eden Hazar Takımı’na, Mühendislik Fakültesinde düzenlenen oryantasyon programı kapsamında başarı belgeleri takdim edildi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen Makine Mühendisliği Bölümü oryantasyon programında, bölüme yeni kayıt yaptıran öğrenciler bilgilendirilirken Teknofest 2019’da birincilik elde eden Hazar Takımı öğrencilerine başarı belgeleri takdim edildi. Hazar Takımı öğrencileri, bölüme yeni kayıt yaptıran öğrencilere projelerini anlatıp deneyimlerini paylaştı.

Programda konuşan PAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Numan Behlül Bektaş, Hazar Roket Takımının elde ettikleri başarıdan dolayı duydukları sevinç ve gururu ifade ederek “Hazar Roket Takımının bu büyük başarısı bölümümüzde verilen eğitimin kalitesinin ne denli iyi olduğunu ortaya koymaktadır. Hazar Roket takımını bölümümüzü kazanan yeni öğrencilerimiz için yaptığımız oryantasyon etkinliğine davet ederek her bir takım elemanına gösterdikleri büyük gayret ve çalışma neticesinde elde ettikleri üstün başarılarını taktir etmek amacı ile teşekkür belgelerini takdim ettik. Takım lideri ve elemanları başarılarındaki süreçleri, gayretlerini, çalışmalarını, ekip ruhunu, karşılaştıkları zorlukları nasıl aştıklarını oryantasyona katılan yeni öğrencilerimizle paylaşarak onlara çok iyi bir örnek model oldular. Hazar Takımının bu başarısı öğrencilerimizin özgüvenlerini arttırarak motive edecek ve bundan sonraki proje çalışma guruplarının ve takımlarının sayılarının artmasına da vesile olacaktır.  Hazar Roket Takımının büyük bir başarı elde ettiği bu projenin gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve projeyle yakından ilgilenen başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yahya Tülek'e, proje danışmanı olarak takıma destek veren Prof. Dr. Cemal Meran’a, emeği geçen öğretim elemanlarımıza, sponsorlarımıza ve emeği geçenlere bölüm başkanı olarak şahsım ve bölümüm adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

İlgili Haberler