Rektör Kutluhan'dan Aday Öğrencilere Mesaj

20.07.2023

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan YKS sonrası üniversite tercihleri yapacak aday öğrenciler için bir mesaj yayımladı.

Sevgili Gençler!

YKS sonuçları açıklandı. Bu sonuçların her biriniz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah emeklerinizin karşılığını bulup üniversite hayatınıza başlarsınız.

Pamukkale Üniversitesi 30. yılını geride bırakmış köklü bir üniversitedir. Bu tecrübeyle yapmış olduğumuz geleceğe ve günümüze ışık tutan araştırmalar, verdiğimiz nitelikli eğitim ve birçok alanda değer katan üretimlerimizle öğrencilerine, şehrine, ülkesine rehberlik etmiştir, etmeye devam etmektedir.

Üniversitemiz 19 fakülte, 6 enstitü, 1 yüksekokul, 17 meslek yüksekokulu ile eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten, hedeflediğiniz programlar doğrultusunda aradığınız nitelikli eğitim olanağını sizlere sunabilecek Ege Bölgesi’nin öncü üniversitelerinden biridir.

Üreten üniversite misyonu ve üniversite hayatın rehberidir vizyonu ile yürüttüğümüz eğitim öğretim ve araştırma çalışmalarını her geçen gün geliştiriyor, sizlere daha iyi ve güncel bir eğitim vermek amacıyla güçlendiriyoruz.

Şehrin içindeki merkez yerleşkemiz ve hemen sınırındaki kamu, özel yurt ve konaklama imkanları sayesinde ulaşım ve barınma sorunu yaşamadan, merkez yemekhanesi, kafeleri, sosyal ve kültürel alanları ile doğa ve öğrenci dostu kampüsümüzde hayalini kurduğunuz öğrenciliği yaşama imkanına sahip olabilirsiniz.

Fakültelerimizde bulunan, öğrencilerimizin ders dışı zamanlarında yararlanabilecekleri, çalışma alanları ve kantinlerin yanında 7/24 hizmet veren ücretsiz ve sınırsız internet erişimi sağlayan, özel çalışma salonları, 1200 öğrenci kapasiteli merkez kütüphanemiz ve Kitap Kafe’miz öğrencilerimize konforlu bir ortamda ders çalışma ve öğrenme imkânı sunmaktadır. 

Nitelikli, kendi alanında uzman ve öğrencilerine değer veren öğretim elemanlarımız ile hoca-öğrenci buluşmaları şeklinde yürüttüğümüz derslerimiz, probleme dayalı öğrenme ve uygulama odaklı eğitim yaklaşımımız, 3+1 ve 7+1 modelleri çerçevesinde hayata geçirmeye devam ettiğimiz ‘İş Yerinde Eğitim’ ile sizleri hayata hazırlamak ve mesleklerinizde başarıya ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Türkiye’de ihracatta 9. sırada olan ve ulusal/uluslararası birçok önemli markanın yer aldığı Denizli ve iş dünyasıyla güçlü ilişkiler içerisinde bulunan Pamukkale Üniversitesi, düzenlediği diğer kariyer etkinlikleri, iş birlikleri ve anlaşmalarla öğrencilerimize geniş network ve staj olanakları sunuyoruz.

Oldukça önemsediğimiz Üniversitemizin çift ana dal ve yan dal programları ile de sizlerin gelişimini destekliyoruz. Bizleri tercih eden öğrencilerimiz bu uygulama ile farklı alanlarda uzmanlık kazanarak çift diploma alabilme olanağına sahip olmaktadır. Diğer taraftan Türkiye’de 6 üniversitede uygulanan SUNY (The State University of New York-Cortland) Çift Diploma Programı’na da sahibiz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde uygulanan bu program ile öğrencilerimiz ilk iki yıl fakültemizde son iki yıl ise New York’ta eğitim alacaklardır.

Üniversitemiz öğrencilerinin yurt dışında bulunma, eğitim alma ve farklı kültürleri tanımaları için de özel bir gayret sarf etmekte, Erasmus ve Mevlana değişim programları ile öğrencilerini yurt dışına göndermektedir. Üniversitemizin bu kapsamda 39 ülke ile 512 aktif anlaşması bulunmaktadır. Her sene bu anlaşmalara yenilerini ekleyerek yurt dışı eğitim ağımızı genişletmeye ve yurt dışına gönderdiğimiz öğrenci sayımızı artırmaya devam ediyoruz.

Üniversitemiz eğitim yaklaşımıyla olduğu kadar bilim, sanat ve spor alanında da başarılarıyla adından söz ettirmektedir. Bilim alanında çok önemli başarılara imza atan hocalarımızdan, atıcılıktan haltere, kick bokstan bisiklete pek çok spor dalında ödül alan, olimpiyat başarıları kazanan sporcularımıza, sanat alanında ödüller alarak bizleri gururlandırmaktadır. Hocalarımızdan ve öğrencilerimizden Teknofest yarışmalarına yoğun katılım göstererek önemli ödüller kazanan takımlarımıza saymakla bitmeyecek çok büyük başarılar kazandık, kazanmaya devam ediyoruz. 2019 yılından beri katıldığımız Teknofest yarışmalarında toplam 23 ödül aldık. Her yıl daha da yüksek başarılarla devam ediyor ve ‘Teknofest PAÜ’den Sorulur!’ diyoruz.

Her bir öğrencimizin başarısıyla mutlu oluyor, üreten üniversite olma misyonumuzu yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Sizlere nitelikli ve mesleki alanda yetkin bireyler olma yolcuğunuzda rehberlik ederken aynı zamanda sosyal sorumluk bilincini de kazandırmaya çalışıyoruz. Topluma hizmet uygulamaları kapsamında kampüs hayvanlarımız, çevre ile ilgili çalışmalarımız, yaşadığımız coğrafyanın kültürel mirasına sahip çıkan projelerimiz, her türden canlı sağlığını ve hayatını koruyup sürdürmeye yönelik sahip olduğumuz hassasiyetten yola çıkarak daha birçok sosyal sorumluluk çalışması ile sürdürülebilir bir dünyada yaşama farkındalığını kazanmanız için sizlerle birlikte üretmeye devam ediyoruz. 

Bunların yanında PAÜ Hastaneleri, MEDİKO, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi ve Öğrenci Destek Birimlerimiz ile tüm öğrencilerimizin fiziksel/ruhsal sağlığının korunması ve çeşitli ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimize, farklı birimlerde kısmi zamanlı çalışma imkânı sunarak ya da çeşitli burs olanakları sunarak ekonomik anlamda kendilerini destekliyoruz. 

Sevgili Gençler!

  • Hoca-öğrenci buluşması şeklindeki eğitim yaklaşımımız ve güçlü akademik kadromuz ile nitelikli eğitim almak,
  • TUS’a deneme sınavlarıyla hazırlanmak,
  • Ar-Ge projelerinde yer alarak yenilikçi fikirlerinizi hayata geçirmek,
  • Erasmus ve Mevlana değişim programları ile farklı ülkelere gidip yeni kültürler tanımak,
  • Türkiye’nin en büyük kapalı spor merkezinde çeşitli spor dallarını deneyimlemek,
  • Mezun olmadan önce teknik yüzme eğitimi almak,
  • ING Süper Lig maçlarını spor salonumuz Arena’da izlemek,
  • İzcilikten motosiklete, tiyatrodan halk danslarına, kişisel yetenek ve ilgi alanlarınıza yönelik öğrenci topluluklarımızda kendinizi bulmak,
  • Can dostlarımızı korumaya yönelik sosyal sorumluluk projelerinde rol almak,
  • Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezimizde doğayla iç içe bir şekilde gözlem yapıp, yeni doğan kaplumbağaların kumsaldan denize olan yolculuğunda nöbet tutmak,
  • Öğrencilerine değer veren ve onlara kariyer yolculuklarında rehberlik eden ailemizin kıymetli bir parçası olmak istiyorsanız sizleri Pamukkale Üniversitesine bekliyorum.

 

                                                                                                                                                                                                                                                               Prof. Dr. Ahmet KUTLUHAN

                                                                                                                                                                                                                                                                   Pamukkale Üniversitesi Rektörü

İlgili Haberler