PAÜ'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Müzik dinletisi, sergiler, panel ve söyleşi gibi bir dizi etkinliklerin yanında ayrıca Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Emekli Öğretim Üyesi Odası’nın da açılışını gerçekleştirdi.
26-27-28 Kasım tarihlerinde düzenlenen etkinliklerden ilki, Eğitim Fakültesi Resim – İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Çakıroğlu’nun yürütücülüğünde yapılan Temel Tasarım Sergisi oldu. Eğitim Fakültesi 100. Yıl Sergi Salonu’nda 26 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık olan sergide, öğrencilerin ders kapsamında hazırladıkları 184 eser yer alıyor.
Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Şahin Arslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili ile birlikte katılırken, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın onur konuğu olarak ilkokul öğretmeni Ömer Sarıkamış ile birlikte öğretim üyeleri, emekli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
PAÜ Eğitim Fakültesi’nden Emekli Öğretim Elemanlarına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Vefa Örneği
Etkinlikler kapsamında ayrıca Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Eğitim Fakültesi’nde emekli öğretim elemanları için hazırlanan odanın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Dr. Öğr. Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi şefliğinde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu tarafından Melek Sözkesen Konferans Salonu’nda müzik dinletisi sahnelendi. Dinletinin ardından ‘Türkiye Yüzyılında Yenilenmiş Öğretim Programları’ adlı bir panel gerçekleştirildi.
Panel öncesi etkinliğin açılış konuşmalarını, Dekan Prof. Dr. İzzet Kara ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan gerçekleştirdi.
Dekan Kara: “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!’ sözü Türkiye Yüzyılı’nda öğretmenlerimizin omuzlarındaki kutsal sorumluluğu bir kez daha hatırlatmaktadır.”
Etkinliğin açılış konuşmalarından ilkini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara yaptı. Dekan Kara: “Teknolojinin hızla ilerlediği bir dönemde öğrencilere sadece bilgi aktarmak değil, aynı zamanda eleştirel düşünce, problem çözme yetenekleri gibi becerileri kazandırmak büyük önem taşımaktadır. Bu noktada siz öğretmenler sadece öğrencilere bilgi veren değil aynı zamanda onların dünyayı anlamalarına yardımcı olacak rehberler olarak büyük bir rol oynamaktasınız. Çocuklar can, öğretmenler ise can suyudur. Onlar sayesinde bilgiyi, sevgiyi, sanatı ve insanlığı, insanlığa hizmeti öğreniriz. Öğretmenler, bizlere doğruyu iyiyi, güzeli gösterirken, sabırla, özveriyle her bir öğrencinin içindeki cevheri ortaya çıkarmanıza yardımcı olurlar. Her bir başarımız, onların emeğinin, inancının ve fedakârlığının bir yansımasıdır. Bugün öğretmenler günü vesilesiyle bu kutsal mesleği icra eden tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!’ sözü Türkiye Yüzyılı’nda öğretmenlerimizin omuzlarındaki kutsal sorumluluğu bir kez daha hatırlatmaktadır. Milli ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmesinin zirvesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı maarif modelinin ortaya çıkmasına katkı sağlayan ve aynı zamanda ülkemizin dört bir köşesindeki okullarımızda okutulan onlarca ders kitaplarına yaptığımız katkılardan dolayı siz değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. ‘Bu anlattıklarım ileride çok işinize yarayacak’ diyen öğretmenlerimiz, emeğiniz ve sevginiz ve fedakârlığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yaşam dilerim. İyi ki varsınız, saygılarımla…”
Rektör Kutluhan: “Öğretmenlik her okuyan insanın hayatında vardır. Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin emanetini Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlerimize vermiş.”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise günün anlam ve önemine dair gerçekleştirdiği konuşmasında şunları ifade etti: “Bu programı düzenleyen Eğitim Fakültesi Dekanım olmak üzere hocalarımıza, personelimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne katkıda bulunan, biraz sonra kendilerini dinleyeceğimiz üç hocamıza üniversitem adına çok teşekkür ediyorum. Bir hikâyeye, romana, kitaba sığmaz öğretmenlik, öyle tarifi kolay değildir. Öğretmenlik her okuyan insanın hayatında vardır. Öğretmenlik sabır işidir. Herkes yapamaz. Öğretmen olduysan girersin heyecanla sınıfa, öğrencinin bazısı oyunda oynaşta bazısı gözüne bakar parlar gözleri, öğrenmek ister. Ne zor bir iştir öğrenmek istemeyene öğretmek. Sabırla, aşkla, fedakârca yapar bunu öğretmen. İşte tam bu noktada düşününce dersin; hayat bu ya öğretmensizi yoktur insanın, ya ilkokul ya ortaokul ya da lise öğretmenidir. Kalbine, beynine, hayatına dokunan ama öğretmendir. Ne mutlu öğretmenlere ki, Cumhuriyetimizin emanetini onlara vermiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Nesiller sizin eseriniz olacaktır. Gününüz, haftanız kutlu olsun sevgili öğretmenler.”
Açılış konuşmalarının ardından tören, ‘Türkiye Yüzyılında Yenilenmiş Öğretim Programları’ adlı panel ile devam etti. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Zeynep Ayvaz Tuncel’in üstlendiği panelde; Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici, ‘Yenilenmiş Öğretim Programı ve Bileşenleri’ başlıklı bir sunum, Prof. Dr. Gökhan Çetinkaya ‘Yenilenmiş Öğretim Programı ve Ölçme Değerlendirme’ başlıklı bir sunum, Prof. Dr. Yasin Doğan ‘Yeni Öğretim Programının Çekirdeği: Beceri Temelli Yaklaşım’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Programın devamında ise katkı ve katılımlarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Şahin Arslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, moderatör ve panelist öğretim üyelerine günün anısına hediye takdiminde bulundu. Programda, Dr. Öğr. Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi’ye Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut hediye takdiminde bulunurken, Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici’ye Pamukkale Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nde yürüttüğü çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hediye takdiminde bulundu.
Programın sonunda ayrıca Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın onur konuğu olarak programa katılan ilkokul öğretmeni Ömer Sarıkamış Rektör Kutluhan’a günün anısına hediye takdiminde bulundu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a eski dönem Rektör Yardımcılığı ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapmış merhum Prof. Dr. Önder Göçgün’ün İstiklal Savaşı – İstihbarat Subaylarından Fahri Akçakoca Akça’nın Hatıraları’ adlı eserini Fahri Akçakoca Akça’nın torununun eşi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gülözge Türköz takdim etti.
Etkinliklerin son gününde ise Gürkan Çelik ve Emrah Bölüm’ün konuk öğretmenler olarak katıldığı bir söyleşi ile Doç. Dr. Ceren Tekin Karagöz’ün atölye yürütücüsü olduğu ‘Güneşi Saklanan Hikâyeler’ adlı mini sergisi Eğitim Fakültesi 4. Kat Drama Salonu’nda sergilendi.