Rektör Kutluhan’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

14.07.2023

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

“Aziz Milletimiz, bin yıl önceki Malazgirt Savaşı’ndan Çanakkale ve İstiklal Harplerine, daima tek yürek ve tek bilek olabilmeyi başarabilmiş, topraklarımızı koruma hususunda kararlı ve dirayetli tavrıyla adını tarihe yazdırmıştır.

Yüce Türk Milleti bundan yedi yıl önce, demokrasimizi ve hür irademizi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişimine, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve ulusal mücadele dönemimizden bizlere miras kalan milli birlik ve beraberlik ruhuyla geçit vermedi.

O gece Aziz Milletimiz, kadını erkeği, genci yaşlısıyla istiklal ve istikbalinin teminatı olan iman gücüyle ülkemiz üzerinde oynanan oyunları boşa çıkarmış; kurtuluş mücadelemizde gösterilen aynı onurlu duruşu 15 Temmuz gecesi de göstererek, milli irade gücü ile demokrasi zaferine dönüşen vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

15 Temmuz gecesi milletimiz, kendilerine edilen ateşlere, atılan bombalara, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmayı düşünmemiş, ülkemizi darbecilere teslim etmemiştir. Darbecilere karşı harekete geçen Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri teşkilatlarımızla birlikte olan vatandaşlarımız, kanlı darbe girişimine izin vermemiş; Türkiye Yüzyılının kahramanları olarak tarihe geçmişlerdir.

Bir gecede tüm farklılıklarını birlikteliğe dönüştürüp tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında kol kola yürüyen Türk milleti, uğruna binlerce şehit vermiş bu toprakları muhafaza etme noktasında, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi, inanç, cesaret, iman ve kararlılıkla yoluna devam etmiştir ve edecektir. Çünkü 15 Temmuz, yakın tarihimizin bir dönüm noktası olup Çanakkale ve Kuvâ-yi Milliye ruhunun bir kez daha ortaya çıktığı, FETÖ ile sürekli mücadele konusundaki kararlılığın devam edeceği Türkiye Yüzyılında değerini bir kez daha anlayabileceğimiz anlamlı ve de önemli bir gündür.

15 Temmuz gecesini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliğini, milletimizin istikbali uğruna verdiği ulvi mücadelenin vatansever kahramanlarını ve demokrasimiz uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız!

Bu duygu ve düşüncelerle, şanlı tarihimize yön veren 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Selam ve Saygılarımla”

İlgili Haberler