Prof. Dr. Mehmet Görmez PAÜ’nün Konuğu Oldu

25.04.2019

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Katre-i Fikir Topluluğu tarafından düzenlenen “Gençlik ve Medeniyet Tasavvurumuz" adlı konferansın konuğu 17. Diyanet İşleri Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez oldu.

Pamukkale Ünversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çiftçi ve Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ın yanı sıra Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhamit Birışık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Müdürü Prof. Dr. Mahmud Güngör, eski Denizli Milletvekili Salih Erdoğan, eski Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Halil Hayıt ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşması yapan Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhamit Birışık, fakülte olarak geçen yıl ilk mezunları verdiklerini belirtirken her geçen yıl fakültenin öğrencilere daha iyi eğitim öğretim hizmeti verebilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. Yoğun programlarına rağmen davetlerini kırmayıp bize konferans vermeyi kabul eden İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Birışık, Prof. Dr. Görmez’in ilahiyatçılığı sadece bir meslek olarak görmeyip kimliğinin ve davranış biçiminin bir parçası haline getirmiş bir hoca olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmasının başında kuşaklar arası uçurumların kapanabilmesi için yaşça büyük kişilerin gençlerle iletişim halinde olması gerektiğini ve içinde yaşadığımız zaman dilimini tanımlamakta asrın düşünürlerinin zorlandığını belirten Prof. Dr. Mehmet Görmez, içinde yaşadığımız bu zamanlarda yaşanan en önemli sorunlarından birinin kuşaklar arasında büyük uçurumların meydana gelmesi olarak ifade etti. Uçurumların ortadan kaldırılabilmesi için kuşaklar arası iletişimin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Görmez, teknolojiye karşı olmadığını ancak dijital devrim sonucu oluşan görsel idrakin akli ve kalbi idrakin önüne geçtiğini ve bu görsel idrakin insanı hakikatten uzaklaştırdığına dikkat çekti.

Konferansın sonunda protokol üyelerinin katılımıyla konuk konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e günün anısına plaket takdimi yapıldı.

 

İlgili Haberler