Prof. Dr. Bertan’ın Kültürel Miras Projesine TÜBİTAK Desteği

10.01.2022

PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan’ın kültürel mirasın korunmasına ve turizmin gelişmesine önemli katkıları olacak “Kültürel Miras, Turizm ve Seyahat” projesi, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, (TÜBİTAK) “3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında Araştırma Destek Programları Başkanlığı tarafından destek almaya hak kazanan projeler açıklandı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan’ın “Kültürel Miras, Turizm ve Seyahat” isimli projesi, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı.

Prof. Dr. Bertan: “Kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarmak oldukça önemlidir”

TÜBİTAK tarafından desteklenen proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Serkan Bertan, proje kapsamında kültürel mirasın turistik arz çekiciliklerinin içerisine entegre edilmesinin seyahat planlamalarında önemli olduğunu belirtti. Sözlerinin devamında Ülkemizin kültürel miras açısından çok zengin olduğuna değinen Prof. Dr. Bertan, kültürel değerlerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarmak ve farkındalık yaratmanın önemli olduğunu belirtti. Kültürel mirasın korunması için bilinirliğinin arttırılması, yöresel değerlerin anlaşılması ve kültürel mirasın aktarılmasının önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Serkan Bertan, söz konusu değerleri koruma güdüsünün oluşturulması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Bertan, bu türden projelerin bilimsel katkılar sunmakta, yeni projeler ortaya koymakta, araştırmacıların yetiştirilmesini katkı sağlamakta, faaliyetlerin ve yeni projelerin teşvik edilmesi açısından etkin faydalarının olduğunu belirtti.

 

 

 

 

İlgili Haberler