PAÜ’nün Dinamik Gençleri Sosyal Mecraları Etkin Şekilde Kullanıyor

20.05.2020

Motosiklet sevdalısı Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, Pamukkale Üniversitesi Motosiklet Sporları Topluluğu (PAÜ MSTT) çatısı altında bir araya gelerek, sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden, eğlencesi ve performansı yüksek bir öğrenci topluluğu oluşturdu.

PAÜ MSTT, dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 pandemisi sebebiyle eğitimin uzaktan sürdürüldüğü şu günlerde mesafeleri aşıp, üyelerinin gelişimine yönelik bir faaliyeti sosyal mecra ortamında hayata geçirdi. Topluluğun yetkilileri, Türkiye Motosiklet Platformu Başkan’ı Zafer Fatih Özsoy’u Topluluğun sosyal medya iletişim kanalı olan @paumstt sayfasında üyeleri ve motosiklet meraklıları ile bir araya getirdi.

Motosiklete dair güncel bilgilerin paylaşıldığı yayında, Türkiye'nin ilk motosiklet temalı filmi olan ‘Şeytan İcadı’ adlı film hakkında da bilgi verildi. Türkiye Motosiklet Platformu Başkan’ı Zafer Fatih Özsoy film ile ilgili katılımcılara şu bilgileri aktardı: “Şeytan İcadı filmi hayatını kaybeden motorculara ithaf edildi. Oyuncular ve set ekibi gerçek motosiklet kullanıcılarıdır ve filmde gönüllü olarak görev almışlardır. Film ticari kazanç amacıyla çekilmemiştir”. Yayın süresince Başkan Özsoy katılımcılardan gelen motosiklete ve filme dair soruları da yanıtladı. Moderatörlüğünü, PAÜ MSTT Rıfat Arıkan’ın yaptığı program yoğun bir katılımla gerçekleşti.

“Sürüyorsak, Bunun Bir Anlamı Var”

“Sürüyorsak, bunun bir anlamı olsun” sloganıyla yola çıkan topluluğun etkinlikleri sosyal sorumluluk amacı üzerine şekilleniyor. Öğrenci topluluğuna resmi olarak kayıtlı yaklaşık iki yüz elli üye bulunuyor. Gerçekleştirilen etkinliklerinde kasksız, ceketsiz, eldiven ve dizliksiz kimseyi kabul etmediğini ilan eden öğrenci topluluğu her dönem bir defa teorik motosiklet eğitimi veriyor. Ayrıca her ay iki kere toplantı düzenleyen topluluk, belirli gün ve haftalara göre de etkinlikler tertip ediyor. Denizli’de bulunan hemen hemen bütün motosiklet kulüpleriyle de diyalog içinde olan topluluk zaman zaman ortak etkinlikler de imza atıyor. PAÜ MSTT’yi Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarından takip için sayfalarına @paumstt üzerinden erişim sağlanabilir.

Online Yarışma ‘Bil Bakalım’ Hız Kesmeden Devam Ediyor

PAÜ öğrenci topluluklarından, Oyunbozan Sanat Topluluğunun geçen haftalarda başlattığı ve pandemi bitene kadar devam edeceğini ilan ettiği yarışma programı Bil Bakalım’ı aralıksız gerçekleştiriyor. Programın üçüncü bölümünde, PAÜ MSTT Başkanı Rıfat Arıkan yarışmacı oldu. Yarışmanın sonunda başarılı olan Arıkan’a ödül olarak bir tiyatro bileti ve adına dikilecek 5 adet fidan hediye edildi. İlgilenenler için @oyunbozansanat adlı instagram hesabından yarışma takip edilebilir.

 

 

 

İlgili Haberler