PAÜ’lü Akademisyenler Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

11.10.2023

Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Pamukkale Üniversitesi’nden (PAÜ) akademisyenler bu listede yer aldı.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” (%2’lik dilimde) listesinde, tüm akademik kariyerleri boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalarla Pamukkale Üniversitesi’nden; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. Latif Elçi, Prof. Dr. Erkan Yüce, Prof. Dr. Nazım Usta, Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, Doç. Dr. Ahmet Kaya olmak üzere altı akademisyen yer aldı.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan 2022 yılı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde ise Pamukkale Üniversitesi’nden; Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. Erkan Yüce, Prof. Dr. Şaban Nazlıoğlu, Prof. Dr. Nazım Usta, Prof. Dr. Özler Karakaş, Prof. Dr. İbrahim Çelik, Doç. Dr. Ahmet Kaya, Doç. Dr. Ali Kurt, Doç. Dr. Özer Can, Doç. Dr. Ramazan Donat olmak üzere on akademisyen yer almıştır.

Rektör Yardımcısı Atar Nano Teknoloji Alanında Cumhurbaşkanı Tarafından Ödüllendirilmişti

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, nano teknoloji alanında yaptığı çalışmalar ile 2020 yılında TÜBA Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

İlgili Haberler