PAÜ’den Öğretmenlere Temel İlk Yardım Eğitimi

26.04.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) öğrencilerinden öğretmenlere “Temel İlk Yardım Eğitimi” verildi.

Denizli Sağlık Hizmetleri MYO, Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Dilek Uludağ Kodal öncülüğünde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında İlk ve Acil Yardım öğrencileri tarafından Osman Özgür İlkokulu personeline “Temel İlk Yardım Eğitimi” verildi.

İlk ve Acil Yardım Programından Öğr. Gör. Dr. Mehmet Halil Öztürk rehberliğinde, Ayşegül Gökkaya, Ayşenur Öksüz, Osman Ertaş, Feyza Çalalı, Ferda Karaca, Beyzagül Orpak, Şafak Şenbayrak isimli bölüm öğrencilerinin gerçekleştirdiği eğitimde; temel ilkyardım uygulamaları, temel yaşam desteği, bilinç bozuklukları, yabancı cisim kaçmasında ilkyardım konuları uygulamalı olarak gösterildi. Etkinliğe ilgili oldukları gözlenen Osman Özgür İlkokulu öğretmen ve personeli maketlerle birebir uygulama yapılmasının eğitimdeki önemine değinerek konunun hassasiyetinin farkında olduklarını kaydettiler.