PAÜ’de Yangın Tatbikatı Uygulaması Yapıldı

03.11.2022

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun (PAÜ DSHMYO) düzenlemiş olduğu yangın tatbikatı uygulamasında Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Veysel Bike başta olmak üzere toplamda üç görevli eğitim verdi.

PAÜ DSHMYO bahçesinde yapılan tatbikat öncesinde katılımcılara teorik eğitimin verildiği yangın tatbikatına öğrenciler, akademik ve idari personellerle birlikte yaklaşık yedi yüz (700) kişi katıldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pınar İli ve Pamukkale Üniversitesi Sivil Savunma Uzmanı Hanım Girdal eşliğinde Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Veysel Bike’nin verdiği uygulamalı eğitime ilgi büyüktü.

Bike: “Yangın hakkında küçücük bir bilgi sizi hayatta tutar.”

İtfaiye Müdürü Veysel Bike, uygulama öncesinde öğrencilere yangın hakkında bilinmesi gereken temel bilgileri, yangın ihbarının nasıl olması gerektiği ve yangın ihbarının detaylarını öğrencilere kısaca aktardı.  4178 yangın ve 2201 kurtarma operasyonuyla Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sadece bir yılda 9506 ihbar aldıklarını belirten Bike: “İtfaiye olayları ani gelişen olaylardır. İnsanlar bu tür ani gelişen olayların karşısında ne biliyorsa onu uygular, herhangi bir bilginiz yoksa çaresiz kalınıp yanlış bir müdahale yapılırsa olay daha da büyür. O yüzden bilgi çok değerlidir. Yeri geldiğinde küçücük bir bilgi hayatta kalmanızı sağlar.’’ diyerek verilen eğitimin önemine de vurgu yaptı.

“Yangın hakkında bilinmesi gereken özellikler” ve “yangından nasıl kurtulabiliriz?” gibi konularda verilen kısa eğitimlerden sonra itfaiye ekiplerinin çıkardığı kontrollü yangının, seçilen gönüllü öğrenciler tarafından yangın söndürme tüpleriyle müdahale edilmesiyle tatbikat uygulaması yapıldı.

Tatbikatın sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye görevlileri, PAÜ Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

 

İlgili Haberler