PAÜ’de Tüm Yönleri ile “Web of Science” Eğitimi Verildi

21.02.2020

Pamukkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Web of Science Türkiye Temsilcisi Uzman Derya Soğuksu’nun eğitmen olarak yer aldığı Web of Science eğitimi gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, akademik çalışmalara katkı sağlamak için eğitim toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. PAÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitime çok sayıda akademisyen katılırken, Pamukkale Üniversitesi çatısı altında çalışmalarını yürüten akademik personel ve lisansüstü eğitim gören öğrencilere, araştırma süreçlerinde en önemli başvuru kaynaklarından biri olan “Web of Science” hakkında Uzman Derya Soğuksu tarafından eğitim verildi.

Eğitim programının ilk bölümünde Soğuksu, Web of Science’ın kurulum aşamasından günümüze değin gelen süreci hakkında bilgiler verirken, ikinci kısmında araştırmacıların sistem üzerinde kendilerini nasıl aktif hale getirebilecekleri, kullanım kolaylıkları, sağladığı avantajlar ve doğru bir akışla nasıl daha fazla etki alınabileceğine dair önemli bilgiler sundu. Bu bilgileri online olarak uygulamalı bir eğitim şeklinde gerçekleştiren Soğuksu’ya PAÜ’lü akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programın sonunda, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada akademik çalışmalara büyük katkı sağlayan bu tür eğitimlerin devamının geleceği ifade edildi.

İlgili Haberler