PAÜ’de PISA 2018 Matematik Sonuçları Değerlendirildi

20.12.2019

“PISA 2018 Matematik Sonuçlarının Düşündürdükleri” başlıklı konferans; Pamukkale Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu tarafından, Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonunda verildi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu, PISA 2018 uygulamasının matematik sonuçlarına yönelik genel değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizden katılan öğrencilerin 2018 yılındaki uygulamada matematik puanlarını 2015 yılına göre 34 puan artırmasının olumlu bir sonuç olduğunu belirten Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu, ancak Türkiye örnekleminin OECD ortalamasının 21 puan altında yer aldığını ifade etti. Prof. Dr. Paksu, bunun yanı sıra puan artışına rağmen katılan öğrencilerin PİSA değerlendirme çerçevesine göre önceki uygulamalarda olduğu gibi yine 2. düzeyde olduğunu kaydetti. PISA 2018'e ilişkin oldukça kapsamlı raporlar olduğuna değinen Prof. Dr. A. Duatepe Paksu, Türkiye özelinde yapılan değerlendirmelerden yola çıkılarak eksikliklerimize ilişkin uygulamalar geliştirilmesi ve PISA verilerine dayalı politikalar oluşturması gerektiğinden bahsetti.

Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans sonrası Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can tarafından Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu’ya teşekkür belgesi takdim edildi.