PAÜ’de Otizm Farkındalık Etkinlikleri Uçurtma Şenliği ile Sona Erdi

15.04.2018

Türkiye’nin ilk otizm dostu üniversitesi olan Pamukkale Üniversitesi, otizm farkındalık ayında Eğitim Fakültesi, Genç Eğitimciler Topluluğu ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu ile birlikte otizm farkındalık ayı kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

PAÜ Eğitim Fakültesi ile Genç Eğitimciler Topluluğu ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrenci Toplulukları ile birlikte düzenlenen otizm farkındalık etkinlikleri kapsamında konferans, açık hava film gösterimi, tişört boyama etkinliği ile uçurtma şenliği yapıldı.

Farkındalık etkinliklerden ilki 10 Nisan tarihinde PAÜ Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, Burcu Bilik, Şükrü Çarkıt ve Nuray Sazak’ın konuk olduğu ‘‘Hayal Ortağı Arıyoruz: Fark Et! Destek Ver! Güçlendir!’’ adlı konferans oldu.

Nisan ayı otizm farkındalık etkinlikleri; 11-12-13 Nisan tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Açık Hava Anfisi’nde düzenlenen ‘Temple Grandin’, ‘Benim Adım Khan’, ‘Okyanus Cenneti’ adlı filmlerin gösterimi ile devam etti.

Eğitim Fakültesi, Genç Eğitimciler Topluluğu ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrenci Toplulukları ile birlikte düzenlenen otizm farkındalık etkinlikleri, 14 Nisan’da Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Önü çim alanda ‘‘1. Özel Çocuklar Uçurtma Şenliği’’ kapsamında düzenlenen tişört boyama etkinliği, resim ve oyun hamuru, yüz boyama, köpük baloncuk gibi farklı etkinlikler ve uçurtma uçurma etkinlikleri ile son buldu.

Düzenlenen şenliğe Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru özel çocuklarla birlikte uçurtma uçurup, tişört boyama ve diğer etkinliklere katılarak özel çocuklarla yakından ilgilendi.

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde düzenlenen etkinliklerle ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi olarak ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte her zaman sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceklerini hatırlatırken, düzenlenen etkinliklerde amaçlanan Pamukkale Üniversitesi kimliğine yakışır şekilde, özel çocuklarla birlikte tüm çocukların yine kendileri gibi özel ve unutulmaz bir gün yaşatmak olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Bağ, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere, idari yöneticilerle birlikte tüm öğrencilere teşekkürlerini iletti.

İlgili Haberler