PAÜ’de Olağanüstü Durum Tatbikatı Yapıldı

18.02.2020

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, derslerde öğrendikleri bilgileri gerçekleştirdikleri tatbikat ile pratiğe döktüler.

DSHMYO önünde yapılan tatbikatta,  öğrenciler, olağanüstü bir durumda yaralılara olay yerinde ilk müdahalenin hızlı bir şekilde nasıl yapılması gerektiğini deneyimlediler.  Tatbikat ile ilgili olarak İlk ve Acil Yardım Programı Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Halil Öztürk yaşamla ölüm arasındaki bu ince çizgide paramedik mesleğinin ne kadar önemli bir yaşam zinciri halkası olduğunu göstermeye çalıştıkları ifade ederken olağanüstü durumlarda hem halkın sağduyulu olması hem de itfaiye emniyet ve acil sağlık hizmetleri personelinin koordineli ve işbirliği içinde çalışmasının önemini vurgulanmaya çalıştıklarını belirtti. Emeği geçen öğrencilere gösterdikleri çabalarından dolayı teşekkür etti.