PAÜ’de, Kök Hücre ve Kan Bağışı Konferansı Yapıldı

25.12.2018

Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) öğrencilerinden ‘Üç Umuda Can Ol, Bir De Fidana Bahçıvan’ etkinliği gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Öğr.Gör. Dilek Uludağ Kodal’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘Üç umuda can ol, bir de fidana bahçıvan’ projesini hayata geçirdiler. 

Proje kapsamında Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Denizli Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle hazırlanan Kök Hücre ve Kan Bağışı konulu konferans gerçekleşti. Yoğun ilgi gören konferansa Türk Kızılay’ı Denizli Kan Bağışı Merkezi Birim yetkilisi Neşe Acaroğlu konuşmacı olarak katıldı. Acaroğlu konferansta, öğrencilere kök hücre, kan ve organ bağışı ile bu alanlardaki istihdam olanaklarıyla ilgili bilgiler verildi.

Her kan bağışında üç kişinin hayatının kurtarıldığı ve her bağışta bulunan kişi adına ağaç dikildiğini ifade eden Neşe Acaroğlu, Türk Kızılay’ı tarafından güvenli kan temini projesi kapsamında üniversite öğrencilerine kan ve kanla bulaşıcı hastalıklar eğitiminin sürekli verilmekte olduğunu ifade etti. Kanın sadece ihtiyaç anında değil, her zaman ihtiyaç olduğunu belirten Acaroğlu, Türk Kızılay’ı olarak öğrencilerden destek istedi.

Konferans sonunda kan bağışında bulunacaklara tohumlu kalem hediye edildi.

İlgili Haberler