PAÜ’de ‘‘İş Dünyasında Hedef Girişimcilik ve Liderlik 7’’ Gerçekleştirildi

13.12.2018

PAÜ İşletme Topluluğu’nun bu yıl yedincisini düzenlediği ‘‘İş Dünyasında Hedef Girişimcilik ve Liderlik’’ adlı konferansının konukları: Koç Holding Otokoç Otomotiv Finans Grup Başkanı Önder Kutman, Günaydın Et Restoranları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, Renault Mais A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, Oyuncu Oktay Kaynarca oldu.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Âdem Uslu, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı ve PAÜ İşletme Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök, Sadık Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin, PAÜ İşletme Topluluğu Kurucu Başkanı ve Koç Holding Otokoç Otomotiv Zipcar Kurumsal Satış Yöneticisi Mutlu Oğuz, PAÜ İşletme Topluluğu Başkanı Feyzi Deniz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na bağlı PAÜ İşletme Topluluğu’nun geleceğin girişimci liderlerine çizecekleri yol haritalarında yardımcı olmak adına kariyer hayatında başarılı isimlerin tecrübelerini öğrencilerle paylaşmalarını amaçlayarak bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği konferansın açılış konuşmalarını sırasıyla; Topluluk Başkanı Feyzi Deniz, PAÜ İşletme Topluluğu Kurucu Başkanı Mutlu Oğuz, PAÜ İşletme Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök, Sadık Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin yaptı.

Konferansın ilk bölümünde, Koç Holding Otokoç Otomotiv Finans Grup Başkanı Önder Kutman ve Günaydın Et Restoranları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan konferansa katılan öğrencilere kendi kariyer yolculuklarından bahsederek sunumlar yaptılar. Girişimcilik ve liderlik konularında kariyer hayatlarından çeşitli anekdotlar paylaşan konuklar öğrencilerden gelen soruları da yanıtladılar.

Yaptığı sunumda girişimcilik ve liderliği şirket ve şahıs safhalarında iki farklı noktadan değerlendiren Koç Holding Otokoç Otomotiv Finans Grup Başkanı Önder Kutman, ‘‘Lider veya girişimci olmadan önce etrafımızdaki konjonktür nasıl, nasıl bir ekonomik ortamdayız, dünya ve Türkiye ekonomisinde neler oluyor; bu tür konularda etrafımızı iyi tanımamız ve anlamamız gerekmektedir. Her dönem kendi risklerini ve fırsatlarını yaratır.’’ şeklinde konuştu. Sunumun ikinci kısmında otomotiv sektöründeki değişimi ve teknolojinin son trendlerden bahseden Kutman, sunumunun sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Günaydın Et Restoranları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan yaptığı konuşmada ailesinden, iş hayatından ve kariyerindeki önemli dönüm noktalarından bahsetti. ‘‘Eğer bir hikâyeniz yoksa hikâye olursunuz. Bir hikâye yazmanız gerekiyor bunun için de emek harcamanız gerekiyor. İçine emek koymadan o hikâyeyi yaratamazsınız.’’ şeklinde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Asan, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İkinci bölümde ise Renault Mais A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş öğrencilere girişimcilik ve liderlik konusunda ‘‘Liderlikte ‘Aşk Markası’ Olabilmek Üzerine…’’ başlıklı sunumunu yaptı. Liderlik nedir, kim gerçek liderdir, neden liderlere ihtiyaç duyuyoruz gibi konulara değindiği sunumda öğrencilere kendi kariyer hayatından örnekler veren ve tavsiyelerde bulunan Dr. Berk Çağdaş; ‘‘Megalomanlık ile liderliği sakın birbirine karıştırmayın. Megaloman lider gözükür asla lider değildir. Megaloman sadece kendini seven bir varlıktır. Bir lider kendini anlatmaz, megaloman anlatır. Lider, destek verdiği süreçlerle var olur. Sizi siz yapan değerlerinizi ortaya çıkartacak olan unsurlar olmalıdır. Kendinizin farkına varın. Hayat size bütün güzelliklerini ancak kendinizin farkına vardığınızda vermeye başlar. ’’ şeklinde konuştu.

Son olarak öğrencilerle bir araya gelen Oyuncu Oktay Kaynarca,  yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: ‘‘Dünyada yaşarken salası okunup cenaze namazı kılınan ve helvası dağıtılan ilk aktörümdür herhalde. Bazen yolculuklar biter ve yenisi başlar. Kurtlar Vadisi dizisini tam zamanında bırakmış olduğumu düşünüyorum. Bazen zamanı doğru tutturamazsanız tadı kaçar. Çünkü önünüzde yapacağınız çok işler olmak zorunda. Ben 80 yaşında bile proje yapacağımı düşünüyorum.’’

Etkinlik son olarak hediye çekilişi ve ardından kapanış ile sona erdi.

İlgili Haberler