Paü’de Hüseyin Nihal Atsız Anıldı

03.05.2018

PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonunda 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri çerçevesinde Edebiyat ve Folklor Topluluğu tarafından “Türk Şiirine Kazınmış Vaktiyle Bir ATSIZ Varmış” adlı müzik ve şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.

PAÜ FEF İsmail Çetişli Konferans Salonunda 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri çerçevesinde Edebiyat ve Folklor Topluluğu tarafından “Türk Şiirine Kazınmış Vaktiyle Bir ATSIZ Varmış” adlı müzik ve şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.  Programa Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Denizli Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan, MHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Ferhat Ağırman, Denizli’deki aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden Ozan Nihat, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Mehmet Vefa Nalbant, Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Başkanı Nurettin Öztürk, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Süleyman Solmaz, Doç. Dr. Levent Kurgun ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak 18 Nisan 2018’de aramızdan ayrılan Türkçenin güçlü şairi Cemal Safi’nin bir şiiri okunarak şair anıldı. Ardından Edebiyat ve Folklor Topluluğu Başkanı Orhan Çiçek tarafından Hüseyin Nihal Atsız’ın Türk şiiri ve Türkçülük düşüncesi açısından önemini anlatan bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Hüseyin Nihal Atsız’ın şiirleri okundu. Program sonunda Topluluk Danışmanı ve PAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir tarafından günün anlam ve önemine binaen etkinliği gerçekleştiren öğrencilere Türk bayrağı sunuldu.