PAÜ’de Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Başlıyor

06.05.2019

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği Hemşirelik Haftası Etkinliklerinin hazırlıkları tamamlandı.

09 Mayıs 2019 Perşembe günü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek organizasyon; Hemşirelik Haftası ve Kariyer Günleri başlıkları altında iki aşamalı olarakplanlanıyor. Etkinliklerin İlk oturumunda: Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri, Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kemalettin Acar tarafından‘Kod Adı Çocuk’, İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Öğce tarafından ‘Cerrahi Duman’ veMüzik TerapistiDr. Funda Sevilay Ünal tarafındanMüzik Terapisi,konulu sunumlar gerçekleştirilecek.

Hemşirelik Haftası Etkinlikleri, öğleden sonra yapılacak Çalışma Alanları Örnekleri sunumları ile tamamlanacak. Karma Sergi Açılışı ile başlayacak etkinliklerde, PAÜ Halkoyunları Topluluğu tarafından halkoyunları da sahne alacak.

“Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses”

Hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanan bu özel gün: Tüm dünyada modern hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florance Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs "Hemşireler Günü" ve bugünü içeren 12-18 Mayıs ise "Hemşirelik Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Türk Hemşireler Derneğinin de üyesi olduğu Uluslararası Hemşireler Birliğince (International Council of Nurses-ICN): Hemşireler arasında mesleki kültürü oluşturmak ve sürdürmek, meslekte paylaşılan değerleri yansıtmak, evrensel olarak yaşanan sorunlara tüm hemşirelerin dikkatini çekmek ve hemşirelere düşen sorumlulukları yansıtmak üzere her yıl bir tema belirlemektedir. ICN’ninbu yılki teması, “Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses” olarak belirlendi.

İlgili Haberler