PAÜ’de Güçlü Bir Gelecek İçin KBRN Savunma Çalıştayı

25.09.2019

Pamukkale Üniversitesinde Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Savaş Ajanları: Savunma ve Korunma başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.

Pamukkale Üniversitesinde, Milli Savunma Bakanlığı yetkililerince Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer Silahlar (KBRN) ve Savunma konusunda farkındalık oluşturmak için bir çalıştay düzenliyor. Çalıştay programı Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda 27 Eylül 2019 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Programın konuşmalarını Milli Savunma Bakanlığı KBRN Daire Başkanı Dr. Burçak Çabuk ve Alb. Atakan Konukbay gerçekleştirecek.

Kimyasal biyolojik radyolojik ve nükleer silahlar ve savunma hakkında toplumun bilinçlendirilmesi çalışmalarının önemi; ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya, komşu ülkelerdeki iç karışıklıklar, terör tehdidi, olası endüstriyel kazalar ve sanayi bölgelerinde meydana gelebilecek doğal afetler gibi unsurlar göz önünde bulundurulduğunda/  değerlendirildiğinde herkesçe kabul edilmektedir.

Türkiye’de bu konu hakkında birçok kurum ve kuruluş, toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla çeşitli eğitim ve toplantılar düzenliyor. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi yetkilileri de girişimde bulundu. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Pamukkale Üniversitesinde KBRN farkındalık eğitimi verilmesi hususunda uzlaşma sağlandı. Söz konusu eğitimde KBRN koşulunda savunma, yapılması gerekenler, akademik yaklaşımlar, proje önerileri ve üniversiteden ve öğrencilerden beklentiler üzerine konuşmalar yapılacaktır. Eğitimde KBRN ajanlarıyla mücadele ile tehditlere karşı alınan önlemler, ülkemizde yapılan stratejik çalışmalar ve KBRN eğitimleri hakkında bilgiler verilecek. Öğrencilere yönelik eğitime katılımın yoğun olması bekleniyor.

İlgili Haberler