PAÜ’de DEVFEST Heyecanı

12.12.2022

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yönetim Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen Google Developer Groups kapsamında gerçekleşen ‘DEVFEST 2022’ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Google, ANY GameLabs, Helphonix, MDP ve Webkent Yazılım gibi önemli sponsorlar tarafından yürütülen ve okulun aktif topluluklarından Yönetim Bilişim Topluluğu tarafından organize edilen DEVFEST 2022’de konuşma yapan konuklar katılımcılara bilgi şöleni yaşattı.

Etkinlik, Google Drive Group (GDG) Denizli Yöneticisi İnci Bayramoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. 2019 yılında başlayan ilk DEVFEST’ten bu yana 50’den fazla etkinlik yapıldığından bahseden Bayramoğlu, etkinlik bitiminde çekilişlerle hediyeler ve ücretsiz eğitimlerde verileceğinin bilgisini verdi.

Avrupa Ülkelerinden Öndeyiz

Etkinlikte, kadın istihdamına da bahseden konuklar yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliğinden mezun olan kadın-erkek oranında Türkiye’nin diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha önde olduğuna değindiler.

Amacının; herkesin Google teknolojilerini kullanarak daha iyi bir deneyim elde etme fırsatı yakalamasını sağlamak olduğunu söyleyen GDG ekibi ilk GDG Game’nin de Denizli’de kurulduğundan bahsetti.

GDG 2020’de 1 Milyondan Fazla Kullanıcıya Ulaştı

Türkiye’de 38 GDG Group ve 100 üniversitede de Google Games Group’larınında olduğunun bilgisini veren GDG ekibi 2020 yılında da 1 milyon kullanıcıya ulaştıklarının altını çizdi.

Pamukkale Üniversitesinde yapılan etkinlikle birlikte DEVFEST’in %60’ını tamamladıklarını belirten ekip, ‘Gün sonunda en güzel olan şey bir araya gelip toplanıp bir şeyler yapmak. Topluluğa katkıda bulunmak.’ diyerek konuşmalarını noktaladı.

Gün boyunca süren etkinlikte; Barış Yesugey ‘Keynote’, Kübra Selçuk ‘Flutter ve AR’, İnci Bayramoğlu ‘Evulation of Blockchain Games’, Güray Yıldırım ‘Kubernetes ve Prkestrasyon’, Daron Yöndem ‘Skyroceting Developer Velocity’, Yasin Çetin ‘Jatpack Campose’, Civan Sözkesen ‘Web3 Alanında Girişimcilik’, Abdullah Oğuz ‘How To Use Firebase To Flutter1’, Fatih Emre Kalem  ‘How To Use Firebase To Flutter2’, Uygun Bodur ‘Yaklaşan Rönesans Web3’, Alper Sarı ‘Lets Start The Google Cloud’ adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinliğin sonunda yapılan çekilişle verilen hediyelerin sahiplerini bulmasının ardından, DEVFEST 2022 sona erdi. 

DEVFEST; Google’ın genel sponsorluğunda gerçekleşen Google geliştirici grupları tarafından organize edilen dünyada birçok ülkede ve birçok ilde gerçekleştirilen geliştirici etkinliklerdir.

Detaylı bilgi için: https://developers.google.com/community/devfest

İlgili Haberler