PAÜ’de Caretta Caretta Yavrularının Yuvadan Çıkış Başarısı Araştırılıyor

04.08.2022

PAÜ Coğrafya Bölümü, Fiziki Coğrafya Araştırmaları kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit koordinesinde, DEKAMER ile iş birliği çerçevesinde “Nemlilik ve kum boyutunun Caretta caretta yavrularının yuvadan çıkış başarısı üzerine etkisi” adlı çalışmasını İztuzu Plajı ve Fethiye Çalış Plajlarında başlattı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Selahattin Akşit, Araştırma Görevlisi Cansu Duman ve 8 bölüm öğrencisi ile birlikte yürüttüğü çalışma ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Çalışma sahasına kurulan klima istasyonu vasıtasıyla saatlik elde edilen veriler ile nem, sıcaklık, yağış, rüzgâr gibi klimatik faktörlerin de belirlenecek olup, çalışmanın ilk aşamasındaki Caretta caretta yuvalarından alınan kum örnekleri laboratuvar ortamında parçacık boyutları ve nem açısından analiz edilecektir. Çalışmanın ikinci aşamasında ise Caretta caretta canlı yavru çıkışları ile kum örneği alınan yuvalardaki yavruların canlı çıkış oranının nem ve kum boyutu arasındaki korelasyonun belirlenecektir”.