PAÜ’de Acil Durum ve Afet Müdürlüğü Kuruldu

07.06.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde kurulan Acil Durum ve Afet Müdürlüğü’nün eğitimleri başladı. Acil Durum ve Afet Müdürlüğü’nün bünyesinde oluşturulan PAÜ Arama Kurtarma Ekibi, 7-23 Haziran 2023 tarihleri arasında çeşitli eğitim sahalarında uygulamalı eğitim alacak.

PAÜ Genel Sekreterliğe bağlı 28.03.2023 12/18 sayılı Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile 2547 Sayılı Kanunun 51. hükümlerine göre kurulan Afet ve Acil Durum Şube Müdürlüğü ile sivil savunma, afet ve acil durum, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetlerinin düzenli ve etkin şekilde yürütülmesi hedeflendi.

PAÜ bünyesinde gönüllü akademik ve idari personellerden oluşan yetmiş (70) kişilik üç gruptan oluşan Pamukkale Arama Kurtarma Ekibi kuruldu.  Kurulan ekip için Acil Durum ve Afet Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim programı 7-23 Haziran 2023 tarihleri arasında verilecek. Eğitimler kapsamında haftada iki gün teorik, üç gün sahada uygulama yapılacak.

Verilecek teorik ve uygulama eğitimleri arasında; hafif arama kurtarma teorik eğitimi, harita üzerinde belirli nirengi noktalarından kerteriz alarak yer tespiti eğitimi ile yüksekten kurtarma operasyonlarında kullanılan temel düğümler eğitimi, Bağbaşı DESKİ deposunda, TEİAŞ üstünde, İl AFAD Müdürlüğü binasında saha uygulaması ve tatbikat çalışması ile çadır kurma ve sınav uygulaması yapılacak.

İlgili Haberler