PAÜ, Verimli Enerji Kullanımı İçin İlk Adımı Attı

28.12.2020

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yönetimi tarafından, Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın başkanlığında Enerji Yönetimi ve Verimliliği Çalışmaları Başlatma Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörlükte gerçekleştirilen toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte: Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, Teknoloji Fakültesi Makine ve İmalat Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Öner Atalay, PAÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığından idari personel ve teknikerler katıldı.

Toplantıda, Üniversitenin enerji tasarrufu alanında neler yapılabileceği, enerjinin verimli kullanılması ve enerji giderlerinin azaltılması konuları ele alındı. Toplantıda, Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, Üniversitenin en önemli giderlerinden birisi olan enerji giderlerinin nasıl azaltılabileceği konusunda Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a bir sunum yaptı.

Toplantıda Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan, Üniversite bünyesinde enerji tasarrufu farkındalığının hayata geçirilmesinin gerek üniversite gerek Denizli gerekse ülkemiz için son derece önemli olduğuna dikkat çekerken, enerji tasarrufu konusunda yapılacak çalışmalar ile hem konutlar, hem özel hem de kamu sektörü için örnek olabilecek bir model kurulması gerektiğine değindi. Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ‘Enerji Yönetim Sistemi’nin kurulması için yapılacak çalışmanın en kısa sürede tamamlanarak, bu birimin bir an önce faaliyete geçmesi için gerekli düzenleme ve görevlendirilmelerin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Kurulması planlanan ‘Enerji Yönetim Sistemi’ bünyesinde yapılacak çalışmalar ile Pamukkale Üniversitesi’nin ısı, elektrik ve su tüketiminin tasarruflu ve verimli kullanılması hedefleniyor.

 

 

İlgili Haberler