PAÜ, Türkiye’de İlk Kez Düzenlenecek Olan “EGPD” Etkinliğine Ev Sahipliği Yapacak

20.02.2020

Bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenecek olan, Jeotermal enerji alanında çalışma gerçekleştiren doktora öğrencileri ile her bilim dalından genç araştırmacıları bir araya getiren “11. Avrupa Jeotermal Doktora Günü”ne (11th EGPD) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliği yapacak.

European Energy Research Alliance (ERRA)’nın jeotermal enerji konusundaki ortak programının bir girişimi olarak 2010 yılında başlatılan ve her yıl, aralarında Almanya, İtalya, Hollanda ve İsviçre’nin de bulunduğu 7 farklı ülkede düzenlenen “Avrupa Jeotermal Doktora Günü” etkinliğinin 11.si bu yıl Türkiye’de Pamukkale Üniversitesi Jeotermal Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Jeotermal enerji alanında çalışmalar gerçekleştiren doktora öğrencilerini ve farklı bilim dallarından araştırmacıları bir araya getiren, disiplinler arası bilgi paylaşımını amaçlayan etkinlik, bu yıl 24-26 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğin açılış töreni 25 Şubat 2020 tarihinde Saat: 09.00’da PAÜ Turizm Fakültesi Hierapolis Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Üç gün boyunca devam edecek etkinlikte sözlü, yazılı ya da poster sunumları yapılacak. Etkinlik kapsamında, Dünyada ve Ülkemizde önemli çalışmalara imza atan ODTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. Serhat Akın, Reykjavik Üniversitesi Enerji Okulu Müdürü Dr. Juilet Newson, Floransa Üniversitesi Yerbilimleri bölümünden Prof. Dr. Franco Tassi, TuDelft Üniversitesinden Ass. Prof. Dr. Maren Brehme, Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Başokur ve ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ali Koçyiğit davetli konuşmacı olarak bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar.

Etkinlik kapsamında son gün, bölgede yer alan jeotermal alanları kapsayan bir teknik gezi düzenlenecek.

Detaylı bilgi için: http://www.pau.edu.tr/egpd2020/en

İlgili Haberler