PAÜ Tıp Fakültesinde Çocuk İstismarı Farkındalık Eğitimi Verildi

22.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Öğrencileri Birliği İnsan Hakları Komisyonu tarafından planlanan ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1-2-3 öğrencileri arasından gönüllü 65 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

"Çocuk İstismarı Farkındalık Eğitimi" isimli çalıştay tamamlanarak, öğrencilerin katılım belgeleri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel'in de katıldığı törenle kendilerine verildi.

Gerçekleştirilen çalıştay ile ilgili bilgi veren PAÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Acar şunları ifade etti: “Çocuk istismarı ve ihmali konusu hekimler ve sağlık çalışanları başta olmak üzere, hukukçular, kolluk güçleri, sosyal hizmet çalışanları ve mülki idareciler gibi pek çok meslek grubunun bilgi sahibi olması gereken son derece önemli bir konudur. Günümüzde bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen çocuk istismarı ve ihmalinin saptanmasında, belgelenmesinde ve önlenmesinde bu mesleklerde yer alan bireylerin üst düzey sorumlulukları bulunmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü istismardan korunarak ve uzak tutularak yetiştirilmesinde ve sağlıklı erişkin bireylere dönüşmesinde herkesin üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğinin bilincinde olarak, geleceğin hekimleri olan tıp fakültesi öğrencileri bu eğitime talip olmuşlar ve programın hazırlanmasını hocalarından talep etmişlerdir.”

Çocuk İstismarı ve İhmali ile ilişkili temel konularda altı dersten ibaret yapılandırılmış bir eğitim olarak hazırlanan çalıştayda, Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kemalettin Acar, Prof. Dr. Ayşe Kurtuluş Dereli, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bürge Kabukçu Başay ve Avukat Jülide Keleş Yarışan eğitici olarak görev aldı. Eğitimin tamamına katılım sağlayan ve yapılan testleri geçen 65 Tıp Fakültesi öğrencisine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel tarafından katılım belgeleri takdim edildi. Akreditasyon belgesine sahip bir eğitim kurumu olan PAÜ Tıp Fakültesi'nde benzer eğitim programlarının devam edeceği bilgisi de verildi.

İlgili Haberler