PAÜ Tasarım Bölümünden Ulusal Karma Sanal Sergi

17.06.2022

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DTB MYO) Tasarım Bölümü’nün düzenlemiş olduğu “Anadolu’da Efsaneler ve Mitler” konulu Jürili Ulusal Karma Sanal Sergi izleyicisi ile buluştu.

Tüm sanatçı ve akademisyenlerin katılımına açık olan sergide; resim, grafik tasarım, plastik sanatlar, fotoğrafçılık, moda ve tekstil tasarımı, iç mekân tasarımı, el sanatları alanlarından toplamda 117 eser yer alıyor.  PAÜ sanat ve tasarım Youtube kanalında yayınlanan, 3 farklı sanal salondan oluşan sergi salonu izleyicilerden tam not aldı.

Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Özkaya sergi ile ilgili olarak; “Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu, kültürel açıdan zengin bir içeriğe sahiptir. Bu kültürlerin yansıtıcısı olan efsaneler ve mitler, birbirleriyle karışarak veya farklı kimliklere bürünerek binlerce yıllık bir sentez oluşturmuştur. Bu nedenle Anadolu efsaneleri ve mitleri günümüz görsel ürün tasarımlarında son derece etkili olduğunu ifade etmiştir.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler