PAÜ, Sıfır Atık Belgesi Almaya Hak Kazandı

17.12.2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonluğunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nün gerçekleştirdiği çalışmalar Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen; israfı önlemenin ve kaynakları daha verimli kullanmanın hedeflendiği ‘Sıfır Atık’ Projesi’ne hayata geçirdiği başarılı çalışmalarla destek veren PAÜ,  12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurması dolayısıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi, Kınıklı Merkez Yerleşkesinde yapılan çalışmalarda; çeşitli noktalara (11 adet) plastik, metal, cam şişe ve atık pil toplama makinesi yerleştirilerek ‘Atıkmatik’ sistemi kuruldu, 22 ayrı noktaya hijyenik yeraltı çöp konteynerleri yerleştirildi, tüm birimlerden toplanan cam, plastik, metal ve kağıt atıkların ayrıştırıldığı ve ayrı ayrı depolandığı ‘Atık Toplama Merkezi’ kuruldu, ek olarak yine bu merkez bünyesinde ‘Kompost Üretim Ünitesi’ yerleşkeye kazandırıldı, yerleşke içinde her birime ‘Dörtlü Atık Toplama Kumbaraları’ ve iki ayrı noktada da ‘Mobil Atık Getirme Ünitesi’ yerleştirilmiştir.

Rektör Vekili Kutluhan: “Gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak için hepimize sorumluluklar düşmektedir.”

Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına tüm bireylere önemli sorumluluklar düştüğünü hatırlatırken, “Kaynakların verimli kullanılmasında hiç şüphe yok ki atıkların doğru bir şekilde bertaraf edilmesi ve uygun olanlarının gerekli işlemlerden geçirilerek tekrar kullanılabilir hale getirilebilmelerini sağlamak son derece önemlidir. Eğitim öğretim kurumlarından biri olan üniversiteler de bu konuda yüksek duyarlılık göstermeli, toplumlara örnek çalışmalara imza atmalıdır. Dünya nüfusu hızla artmaya devam ederken kısıtlı kaynakların doğru kullanılmaması ileride dünya genelinde birçok olumsuz durumların yaşanmasına neden olabilir. Bu yüzden önlemlerimizi bugünden almalı, gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmalıyız. Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak çevrenin korunması adına, bilimsel çalışmaların yanında yapacağımız bu türden projelere katılımlarımızla katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler